Компанія TeamViewer, світовий лідер в області рішень для безпечного віддаленого підключення, провела дослідження і виявила, що, за твердженням 77% IT-фахівців, вони були готові до стрімкого переходу на віддалену роботу під час спалаху COVID-19. Серед опитаних число фахівців, які працювали з дому, різко зросло з 28% до початку пандемії до 71% під час спалаху.

IT-фахівці виявили безліч проблем в своїй роботі під час спалаху COVID-19, але при цьому зазначили, що їх продуктивність та ефективність залишаються на високому рівні. 84% опитаних вважають, що “добробут” їх компаній залежить від “забезпечення стабільних умов праці” під час і після пандемії. 78% сказали, що число прохань про надання технічної підтримки також зросло. Незважаючи на зростаюче робоче навантаження, майже половина вказали, що їх обсяг роботи залишився колишнім, а 32% відзначили, що він вище звичайного.

Більшість опитаних фахівців в сфері ІТ вважають, що вони були “дуже ефективними” (57%) або “в деякій мірі ефективними” (40%) у вирішенні завдань, що виникли під час пандемії. Лише 3% вважають, що їх дії були “неефективними”.

За результатами опитування “робота з дому” відеоконференції стали найбільш затребуваним інструментом (66%), за ними слідують хмарне сховище (59%), системи управління пристроями (49%) і спільна робота (47%).

“Підприємства успішно впоралися з швидким переходом на дистанційну роботу під час спалаху COVID-19”, – сказав Гаутам Госвамі, директор по маркетингу TeamViewer. “Однак дуже важливо, щоб IT фахівці були націлені на зміцнення своєї інфраструктури, щоб гарантувати безперервність бізнесу за рахунок впровадження ряду безпечних рішень з віддаленого підключення”.

Респонденти відзначили й інші проблеми, які пов’язані безпосередньо з тим, як вони справляються з пандемією, використовуючи розширені механізми “роботи на дому”.

Планування нової норми: в середньому ІТ-керівники очікують, що на повернення до «звичайного бізнесу» піде більше семи місяців. У міру того, як підприємства зміцнюють свою інфраструктуру, 85% «згодні» або «повністю згодні» з тим, що їх організація буде готова впоратися з ще одним спалахом COVID-19.

Безпека є головним пріоритетом: безпека залишається головним пріоритетом для 57% опитаних ІТ-керівників, особливо в силу того, що співробітники використовують свої власні пристрої та переходять з мереж приватних компаній в загальнодоступний інтернет з підвищеною вразливістю.

Дистанційна робота буде і далі мати тенденцію до зростання: 80% ІТ-керівників кажуть, що вони очікують, що більше співробітників почнуть працювати віддалено, але тільки 38% впевнені, що у них є підготовка, необхідна для того, щоб впоратися зі зростанням віддаленої роботи.

Збільшення бюджету: 69% організацій направили кошти в ІТ після пандемії, і 80% очікують, що їм буде потрібен додатковий бюджет протягом наступного року.

Джерело TeamViewer

За додатковою інформацією та з питань придбання рішень TeamViewer звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua