Майже половина учасників опитування, організованого Bitdefender, заявили, що не скористаються спеціалізованим засобом безпеки на своєму мобільному пристрої, незважаючи на те, що більшість із них використовують свій телефон для виконання операцій, які потребують підвищеної безпеки.

Опитування, проведене провідною дослідницькою компанією Censuswide, показало, що 55.5% користувачів мали (або вважали, що у них є) спеціалізований засіб безпеки на телефонах.

Багато користувачів відкладають покупку, забувають або відмовляються купувати взагалі. Як зазначається у звіті, більшість користувачів навіть не обізнані, що можуть придбати засіб безпеки на свій телефон.

44,5% тих, хто зовсім не використовує спеціального рішення для забезпечення безпеки мобільних пристроїв. Варто зазначити, що 78,3% респондентів заявили, що використовують свій телефон для банківських операцій, доступу до медичних даних, управління інвестиціями, торгівлі криптовалютою – по суті, для управління важливими даними та проведення конфіденційних транзакцій.

Зрозуміло, що думка споживачів щодо безпеки не завжди відповідає їхнім звичкам, і більшість опитувань підтверджують такі відмінності.

38% тих, хто відмовляється встановлювати спеціальний захист на телефон, покладаються на свого постачальника для вирішення цієї проблеми. Ще 23,2% визнають, що навіть не знали про можливість придбати мобільну безпеку. П’ята частина (21,3%) зазначили, що вони хотіли б придбати захист для свого телефону, але вважають, що це занадто дорого.

19,4% впевнені у безпеці свого пристрою і не бачать необхідності додаткового захисту. 13,3% зазначають, що вони не мають конкретних причин ігнорувати мобільну безпеку, і 11,55% побоюються, що використання таких засобів може уповільнити роботу їхнього телефону.

Хоча постачальники докладають величезних зусиль для запобігання загрозам безпеці, але жодне програмне забезпечення не застраховано від злому, особливо при цілеспрямованих атаках.

Ще одна помилка полягає в тому, що рішення з безпеки уповільнює роботу пристрою. Програми мобільної безпеки зазвичай працюють у фоновому режимі з мінімальним впливом на системні ресурси.

Мобільна безпека не завжди коштує дорого. Багато рішень у цій галузі доступні за розумними цінами, особливо з огляду на те, що вони спрямовані на захист наших фінансів.

Такі рішення, як Bitdefender Mobile Security націлені на те, щоб:

  • Виявляти шкідливі програми.
  • Сканувати пристрій на наявність потенційних загроз.
  • Сканувати вхідні повідомлення (SMS, WhatsApp, Telegram, Discord тощо) на предмет шахрайства та шкідливих посилань.
  • Нагадувати про останнє оновлення безпеки, яке зазвичай містить важливі виправлення для нещодавно використаних уразливостей.

Щоб отримати повну інформацію про результати опитування, завантажте безкоштовний звіт про оцінку кібербезпеки користувачів за 2024 рік.

Джерело: Bitdefender

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.