На конференції Inspire 2021 корпорація Microsoft представила Windows 365 – хмарну службу, яка надає організаціям будь-якого розміру можливість по-новому використовувати Windows 10 або Windows 11. Windows 365 переносить операційну систему в хмару Microsoft Cloud, дозволяючи використовувати додатки, дані або налаштування Windows з будь-якого пристрою. Новий сервіс побудований на базі принципу Zero Trust: він зберігає інформацію в хмарі, а не на пристрої, забезпечуючи безпечну і продуктивну роботу. Windows 365 також створює нову гібридну категорію персональних обчислень під назвою Cloud PC, яка використовує як міць хмари, так і можливості пристрою для забезпечення повної персоналізованої роботи з Windows.

«З Windows 365 ми створюємо нову категорію: Cloud PC, – зазначив Сатья Наделла, голова ради директорів і генеральний директор Microsoft. – Приблизно так, як додатки були перенесені в хмару з допомогою SaaS, тепер ми переносимо операційну систему в хмару, надаючи організаціям велику гнучкість і безпечний спосіб розширити можливості своїх співробітників».

Windows 365 допоможе роботодавцям вирішувати проблеми, з якими вони зіткнулися задовго до пандемії:

  • Працівники зможуть отримати більшу гнучкість і можливість працювати з різних місць, не турбуючись про безпеку даних організації.
  • Сезонні співробітники не будуть стикатися з логістичними проблемами, пов’язаними з отриманням нового обладнання або захистом особистих пристроїв, що дозволить організації більш ефективно і безпечно масштабуватися.
  • Компанії можуть легко забезпечити спеціалізованих працівників, зайнятих в творчих, аналітичних, інженерних або наукових областях, більшою обчислювальною потужністю і безпечним доступом до важливих додатків, які їм необхідні.

Переваги Windows 365

Завдяки об’єднанню можливостей операційної системи Windows і хмарних технологій, Windows 365 має переваги за трьома ключовими напрямками:

  • Потужність. Завдяки миттєвому завантаженню на персональний Cloud PC користувачі можуть переносити всі свої додатки, інструменти, дані та налаштування з хмари на будь-який пристрій. Windows 365 забезпечує повноцінну роботу з ПК в хмарі. Хмара також забезпечує універсальні обчислювальні потужності і зберігання даних, дозволяючи ІТ-фахівцям збільшувати або зменшувати масштаб залежно від потреб. Вибираючи Windows 10 або Windows 11 (коли вона стане загальнодоступною в кінці 2021 року), організації можуть вибрати відповідний для них Cloud PC і платити за кожного користувача в місяць.
  • Простота. За допомогою Cloud PC користувачі можуть входити в систему і продовжувати роботу на різних пристроях. Для ІТ-відділу Windows 365 також спрощує розгортання, оновлення та управління системами – на відміну від інших рішень, Windows 365 не вимагає віртуалізації. Завдяки Windows 365, оптимізованої для кінцевих точок, ІТ-фахівці можуть легко здобувати, розгортати і керувати Сloud PC для своєї організації так само, як вони керують фізичними ПК за допомогою Microsoft Endpoint Manager. Малі та середні підприємства можуть придбати Windows 365 безпосередньо або через постачальника хмарних послуг і налаштувати Сloud PC для своєї організації за допомогою декількох клацань миші. 
  • Безпека. Windows 365 побудована за принципами «security by design» і «Zero Trust» з використанням можливостей хмари. Інформація захищена і зберігається в хмарі, а не на пристрої. Постійно оновлюючись і спираючись на можливості і принципи безпеки Microsoft, Windows 365 спрощує захист і рекомендує оптимальні параметри захисту для конкретного середовища.

Нові можливості для екосистеми партнерів Microsoft

Від системних інтеграторів до постачальників керованих послуг, від ISV до OEM-виробників – нова категорія хмарних ПК дозволяє партнерам Microsoft надавати своїм замовникам нові можливості Windows в хмарі.

ISV можуть продовжувати створювати додатки Windows і тепер надавати їх в хмарі, щоб допомогти компаніям працювати по-новому в процесі цифрової трансформації. А виробники оригінального устаткування (OEM) отримають можливість інтегрувати Windows 365 в свій широкий портфель послуг поряд з надійними функціями і безпечним обладнанням своїх пристроїв.

Windows 365 стане загальнодоступною для підприємств усіх розмірів з 2 серпня 2021 року.

Джерело Microsoft 

За додатковою інформацією та з питань придбання ліцензій Microsoft звертайтеся до наших фахівців+380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.