ЄС планує ухвалити Закон про захист кіберпростору ЄС – нормативний акт, який змінить правила кібербезпеки та призведе до створення більш безпечних пристроїв та програмного забезпечення для кінцевих користувачів.

Багато пристроїв, які зараз знаходяться в експлуатації, не забезпечують необхідної безпеки та не підтримуються виробником протягом тривалого часу.

Одним із способів забезпечення безпеки користувачів є запровадження нормативних актів, які зобов’язують виробників створювати продукти з урахуванням вимог кібербезпеки.

“Діюча правова система ЄС не торкається питань кібербезпеки не вбудованого програмного забезпечення, навіть якщо атаки кібербезпеки все частіше націлені на вразливість у цих продуктах, що призводить до значних соціально-економічних збитків”, – пояснили в заяві ЄС.

Виробники повинні будуть забезпечити, щоб обладнання та програмне забезпечення надходило на ринок ЄС з мінімальною кількістю вразливостей, а нові виявлені вразливості мають бути усунені якнайшвидше. Компанії також повинні забезпечувати належну підтримку своїх пристроїв і надавати користувачам більше інформації про кібербезпеку, перш ніж вони придбають продукт.

Джерело: Bitdefender

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.