Європейське медичне агентство (EMA), відповідальне за контроль і схвалення розробки вакцини проти COVID-19, визнало, що на початку грудня кіберзлочинці вкрали дані про вакцину у розробників – компаній Pfizer і BioNTech.

“Деякі з незаконно отриманих документів про ліки і вакцини COVID-19 були загублені в інтернеті”, – йдеться в останньому оновленні про кібератаки. “Правоохоронні органи вживають необхідних заходів”.

Агентство продовжує надавати всебічну підтримку в проведенні кримінального розслідування за фактом порушення даних, а також повідомляти будь-яким додатковим юридичним та фізичним особам, документи і персональні дані яких могли бути предметом несанкціонованого доступу”.

За даними Bleeping Computer, який також виявив один із імовірних витоків на популярному форумі злому, вкрадені дані містять скріншоти електронної пошти, коментарі EMA експертної оцінки, документи Word, PDF-файли і презентації PowerPoint.

У спільній заяві, випущеній двома фармацевтичними гігантами, розробники вакцини BNT162b2 COVID-19 повідомили, що під час кібератаки був отриманий доступ тільки до деяких із їхніх конфіденційних документів.

“Сьогодні Європейське медичне агентство (EMA) поінформувало нас про те, що вони піддалися кібератаці, а також про те, що до деяких документів із нормативною інформацією про кандидата на вакцину COVID-19, які зберігалися на сервері EMA, був отриманий незаконний доступ”, – сказано у прес-релізі. “Важливо зазначити, що у зв’язку з цим інцидентом не було порушено жодні системи BioNTech або Pfizer, але ми не знаємо, чи були якісь учасники дослідження ідентифіковані за даними, до яких був отриманий доступ”.

У EMA заявили, що система регулювання, пов’язана з медикаментами, повністю працює, і що порушення не вплинуло на процес оцінки для затвердження коронавірусних препаратів і лікарських засобів.

Агентство не надав жодної додаткової інформації щодо витоку даних, заявивши, що це завдасть шкоди розслідуванню, яке ведеться.

“ЕМА буде продовжувати надавати інформацію в належний час, наскільки це можливо, з урахуванням свого обов’язку проводити поточне розслідування”, – йдеться в оновленій інформації про кібератаки.

Джерело Bitdefender 

З питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua