Microsoft надасть всім користувачам можливість відмовитися від паролів для облікового запису. На думку компанії, це підвищить безпеку облікових записів. Функція буде доступна вже в найближчі тижні. Раніше така можливість була розгорнута для бізнес-користувачів.

Тепер для входу в додатки і служби, такі як Outlook, OneDrive, Microsoft Family Safety та інші, в якості альтернативи паролів можна буде використовувати додаток Microsoft Authenticator, біометричну систему аутентифікації Windows Hello, ключ безпеки або код, відправлений на телефон або електронну пошту.

Слабкі паролі є причиною для більшості атак на корпоративні та облікові записи користувача. Кожну секунду відбувається 579 атак на паролі – це 18 мільярдів атак на рік. Паролі дуже незручно створювати і запам’ятовувати. Користувачі часто намагаються полегшити собі завдання і придумати легкий пароль. Одне з недавніх опитувань показало, що 15% людей використовують імена своїх домашніх улюбленців для створення паролів. Серед інших поширених відповідей – імена членів сім’ї і важливі дати, наприклад дні народження. Кожна десята людина зазначила, що використовує паролі повторно на різних сайтах, а 40% кажуть, що міняли паролі на схожі за певною формулою, наприклад, Fall2021, який в підсумку перетворюється в Winter2021 або Spring2022.

Щоб перейти на безпарольний режим вже сьогодні, необхідно переконатися, що у вас встановлено додаток Microsoft Authenticator і він пов’язаний з обліковим записом Microsoft, потім відвідати сайт account.microsoft.com, увійти в систему і знайти розділ «Додаткова безпека». У ньому можна буде включити параметр «Рахунок без пароля». Дотримуючись інструкцій на екрані, потім необхідно буде лише схвалити повідомлення з програми Authenticator. При цьому, якщо користувач вирішить, що все ж вважає за краще використовувати пароль, його завжди можна буде додати назад до свого облікового запису.

Джерело Microsoft

З питань придбання продуктів Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua