Корпорація Microsoft оголосила про широку доступність останньої версії Azure Synapse Analytics – сервіс, що об’єднує сховища даних і аналітику великих даних, анонсований в рамках конференції Ignite 2019. Він дозволить бізнесу істотно скоротити час, необхідний для отримання інсайтів із даних. Крім того, Microsoft представила нове рішення для управління даними Azure Purview. Воно надасть можливість отримати всебічне уявлення про те, як обробляються і переміщуються дані організації.

Azure Purview – це наступне покоління рішень для каталогізації даних, яке допоможе бізнесу дотримуватися вимог з обробки даних і впроваджувати засоби контролю безпеки. Сервіс включає в себе три основні функції:

  • Пошук, класифікація і перетворення даних. Azure Purview за допомогою штучного інтелекту автоматично виявляє дані організації в локальних сховищах або в хмарі і дозволяє їх класифікувати, розпізнаючи персональні і конфіденційні дані.
  • Каталогізація даних. Azure Purview дає можливість легко здійснювати пошук за наявними перевіреними даними. Візуальні графіки дозволяють швидко переконатися, чи отримані цікаві для них дані з довіреного джерела.
  • Управління даними. Azure Purview забезпечує комплексний огляд ландшафту даних компанії, дозволяючи фахівцям ефективно керувати їх використанням. Це допомагає отримати уявлення про розподіл данних, а також про те, як вони переміщуються, і де зберігається конфіденційна інформація.

З моменту презентації Azure Synapse Analytics, за даними Microsoft, кількість клієнтів, що працюють з петабайтними навантаженнями, зросла в п’ять разів. Azure Synapse Analytics активно застосовується в організаціях, які обробляють великі обсяги даних в рамках своєї щоденної діяльності. Наприклад, FedEx, одна з найбільших логістичних компаній у світі, створила власну аналітичну платформу FedEx Surround на основі сервісів Azure, включаючи Azure Synapse Analytics. З її допомогою компанія ціфровізує ланцюжок поставок і надає можливості з відстеження посилок в реальному часі, тим самим забезпечуючи ефективний і якісний сервіс для своїх клієнтів.

Поєднання Azure Synapse Analytics і Azure Purview надасть організаціям комплексні можливості для побудови ефективної системи аналітики та прогнозування.

Джерело Microsoft

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua