Наприкінці липня корпорація Microsoft оголосила про випуск версії Defender Advanced Threat Protection (ATP) для систем на базі ядра Linux.

Антивірус підтримує шість найпопулярніших дистрибутивів Linux Server:

  • RHEL (версія 7.2 і вище),
  • CentOS Linux (версія 7.2 і вище),
  • Ubuntu (16 LTS і вище),
  • SLES (версія 12 і вище),
  • Debian (версия 9 і вище)
  • Oracle Linux (версія 7.2 і виші).

Рішення можна розгорнути та налаштувати за допомогою Puppet, Ansible або вже використовуваних інструментів для налаштування конфігурації Linux.

Перша версія Defender ATP для Linux надає потужні можливості для профілактики загроз, забезпечує роботу з командним рядком у клієнті для налаштування та керування агентом, а також запуску сканування і керування загрозами. Окрім цього, антивірус забезпечує інтегровану взаємодію для комп’ютерів і моніторинг попереджень у Центрі безпеки Microsoft Defender.

Паралельно з Defender ATP для Linux у Microsoft представили мобільну версію антивіруса. Додаток поки перебуває на стадії тестування і доступний лише власникам Android-пристроїв, які мають корпоративний канал Microsoft 365. На iOS антивірус планують випустити пізніше.

Microsoft Defender для Android вміє сканувати смартфон на наявність шкідливих програм і запобігати фішинговим атакам. Коли антивірус знаходить підозріле ПЗ, він обмежує доступ до важливих додатків. Наприклад, до поштових клієнтів або додатків банків. Також у Defender є функція SmartScreen, яка блокує небезпечні мережеві підключення.

Джерело Microsoft

З питань придбання продуктів Microsoft звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.