За останніми даними, в звіт про порушення Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) було додано 26 випадків витоку даних, 13 з них пов’язані зі зломом або іншими інцидентами в сфері ІТ, що зачіпають 338 334 чоловік. Іншими причинами порушення даних, є крадіжка, втрата і несанкціонований доступ або розкриття інформації, в результаті чого постраждали 44 592 чоловік.

Особиста медична інформація може бути зібрана або створена вашим лікарем, роботодавцем, страховою компанією або іншими закладами охорони здоров’я. Будь-яка медична карта або запис даних, який може ідентифікувати людину, вважається особистою інформацією про здоров’я. Наприклад:

  • Ім’я, фізичну адресу, номер телефону та адресу електронної пошти
  • Номер медичної страховки або номер соціального страхування
  • Фінансові дані, включаючи номер рахунку
  • Медичні пристрої та серійний номер відповідних пристроїв
  • Біометричні дані, такі як ДНК, сітківка, палець або голос, відбитки
  • Зображення, які показують ідентифікаційні характеристики
  • Будь-які діагностичні зображення, включаючи рентгенівські знімки

Медичні дані дуже затребувані на “чорному ринку”, і можуть коштувати до 1000 доларів, в залежності від того, скільки інформації про жертви вони містять. Кібер-злодії можуть використовувати вкрадені медичні карти в різних незаконних схемах.

– Крадіжка медичної інформації – злочинці можуть скористатися особистими даними жертви, щоб підробити медичну страховку, вкрасти страховку або підробити рецепти і етикетки на наркотики.

– Вимагання – використовуючи вкрадену медичну інформацію, кібер-злодії можуть зажадати оплату за нерозкриття компрометуючої інформації.

Завжди уважно читайте вашу медичну страховку і звертайте увагу на будь-які невідповідності. Повідомляйте про будь-які порушення свого постачальника медичних послуг і негайно інформуйте про будь-які шахрайські дії місцеві органи влади.

Будьте уважні!

Джерело Bitdefender

Bitdefender — світовий лідер в області кібербезпеки, що захищає понад 500 мільйонів систем в більш ніж 150 країнах. З 2001 року Bitdefender поставляє відмічені нагородами інноваційні продукти для забезпечення безпеки та аналізу загроз пристроїв для інтелектуального дому, мобільних користувачів, сучасних підприємств та їх мереж, центрів обробки даних і хмарної інфраструктури. На сьогоднішній день Bitdefender вбудований в більш ніж 38% світових рішень в області безпеки. Bitdefender – це компанія, якій можна довіряти і на яку можна покластися.

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтеся до наших фахівців office@bitdefender.com.ua або 0 800 75-01-34