В компанії Adobe створили прототип прозорого дисплею з підтримкою змішаної реальності –  Project Glasswing.

Ця AR-вітрина дає можливість працювати з фізичними об’єктами за допомогою графічних редакторів, таких як Adobe After Effects, Adobe Premiere Pro і Adobe Dimension. Контролюює непрозорість і випромінює колір кожного пікселя незалежно, чи дисплей діє як звичайний монітор чи може мати прозорі вікна для перегляду об’єктів.

Project Glasswing схожий на ящик (габарити – 55 × 30 × 35, ширина, висота, глибина в см), де одна зі сторін замінена на прозорий екран (діагональ – 24,5 дюйми), а всередині ящика розташовано 30 світлодіодів, вони підсвічують предмети. У самому екрані три шари:

  • рідкокристалічна TN-матриця (розширення — 1920 на 1080 пікселів),
  • рідкокристалічний розсіювач, який здатний змінювати свій стан із прозорого на каламутний,
  • сенсорний екран.

У компанії вважають, що такий дисплей може послужити для реклами в магазині, яка буде відображати взуття у вікні із супроводжуючим текстом, графікою і відео. Також для торгових автоматів, де можна використовувати замасковане відео води, щоб збільшити вид реальних пляшок за ним. Або, наприклад, для музейних експонатів, виставлених у вітринах. Скло може забезпечити чітке зображення укладеного предмета з додатковою графікою, що пропонує інформацію про його історію.

В Adobe зазначають, що Project Glasswing – дослідницький проект, покликаний показати виробникам дисплеїв перспективність технології змішаної реальності. Фірма планує залучити до розвитку проекту сторонніх партнерів.

Джерело  Adobe

З питань придбання рішень Adobe звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.