На конференції CES, яка проходила 7-10 січня 2020 року в Лас Вегасі, корпорація Adobe продемонструвала вертикальну технологію на основі ІІ, яка дозволяє створювати вертикальні відео з горизонтальних. Ця технологія не тільки обрізає відео, але і дозволяє стежити за сюжетом і фокусуватися на ньому, тому творцям або редакторам не доведеться вручну редагувати відео для елементів Snapchat і мобільних соціальних мереж, таких як Instagram Stories. Крім цього, Adobe продемонструвала, як за допомогою ІІ легко прибирати фони і вибирати об’єкти, використовуючи об’єднані можливості движка Adobe Sensei AI і чіпів Intel.

Раніше команда дослідників Adobe та Університету Берклі навчили ІІ розпізнавати зміни обличчя на зображеннях, відредагованих за допомогою Adobe Photoshop. Дослідники сподіваються, що цей інструмент допоможе відновити довіру до цифрових медіа.

Команда навчила надточну нейронну мережу (CNN) виявляти зміни в зображеннях, зроблених за допомогою функції Photoshop Face Away Liquify, яка була розроблена для зміни очей, рота та інших рис обличчя. Під час перевірки нейронна мережа виявляла відредаговані фотографії до 99%. Для порівняння, люди, які бачили одні й ті ж фотографії, помітили зміни лише у 53% випадків. Інструмент також зміг повернути зображення до їхнього первісного стану.

Це не вперше, коли Adobe використовує штучний інтелект для виявлення фотографій, зроблених за допомогою Photoshop. «Ми живемо у світі, де все важче довіряти цифровій інформації, якою ми оточені», – сказав Richard Zhang, дослідник Adobe. І коли справа доходить до виявлення змінених зображень і облич, в Adobe кажуть, що це тільки початок.

Джерело Engadget | Engadget

З питань придбання рішень Adobe звертайтеся до нашим спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua