11 лютого корпорація Microsoft випустила свій перший емулятор Windows 10X, призначений для пристроїв з двома екранами.

Операційна система являє собою варіант Windows 10, адаптований для нового складного обладнання з двома екранами, який з’явиться в 2020 році, і призначений в першу чергу для розробників, щоб тестувати свої програми в Windows 10X. Для установки потрібно бути знайомим з Visual Studio, попередніми версіями Windows та іншим.

Випуск емулятора пов’язаний з тим, що Microsoft впроваджує контейнерну технологію в Windows 10X, щоб дозволити класичним настільним додаткам win32 працювати разом з універсальними додатками Windows (UWP) і прогресивними веб-додатками (PWA).

Новий емулятор дозволяє будь-кому протестувати Windows 10X і перевірити сумісність додатків. По суті, контейнеризація означає, що всі додатки win32 виконуються в контейнері, окрім Edge і Office, які використовують оболонку для підтримки старих API. Контейнер Microsoft використовується для забезпечення належного функціонування старих додатків на пристроях з двома екранами, включаючи зниження часу роботи від батареї і спосіб відображення додатків на екранах.

Також Microsoft запевняє, що Windows 10X зможе оновлюватися менш ніж за 90 секунд.

Це відрізняється від того, до чого всі звикли в Windows 10, коли ОС завантажує оновлення, а потім застосовує його і перезавантажує пристрій. В даний час це займає хвилини навіть на високопродуктивних системах, але Microsoft розробила спеціальний поділ станів в Windows 10X, щоб радикально покращити це. Операційна система Windows 10X, драйвери та додатки є окремими, тому Microsoft може просто переключитися на останнє оновлення ОС після перезавантаження пристрою.

Багато з двоекранних і складних пристроїв, які з’являться з попередньо встановленою Windows 10X, також працюватимуть на нових процесорах Intel Lakefield. Microsoft повідомила, що чіпи будуть включати великі і маленькі ядра, які працюють асиметрично для економії енергії. Це означає, що розробники можуть запускати типовий настільний додаток на більших ядрах для підвищення продуктивності або легкі додатки на енергозберігаючих ядрах для економії заряду батареї.

Джерело The Verge (2)

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua