У нещодавньому дослідженні Bitdefender виявилося, що половина фахівців Infosec у своїх організаціях не мають плану дій або не знають, чи є він у них для таких ситуацій, як COVID-19 або для схожих сценаріїв.

86% респондентів у дослідженні, проведенному Sapio Research для Birdefender, визнали, що кількість атак під час пандемії збільшувалася, а найпоширенішими видами стали phishing і whaling.

Фахівці Infosec розуміють, що стратегічні зміни повинні бути зроблені швидко. Більшість згодні з тим, що COVID-19 змінить методи роботи їхнього бізнесу.Швидкість, з якою кількість атак зросла, також викликає занепокоєння. Атаки на постачальників, кібервійни і IoT, як вектор атак, збільшилися на 38%. Крім того, кількість програм, що використовують викупи, зросла на 31%, а кількість атак DDoS – на 36%.

Оскільки більшість співробітників працюють вдома, IT-фахівці стурбовані наслідками цього. Третина респондентів говорять, що вдома працівники спокійніше ставляться до питань безпеки і не дотримуються протоколу, особливо щодо виявлення підозрілої діяльності. Двоє з п’яти респондентів вказують, що співробітники, які використовують ненадійні мережі, представляють ризик для своєї організації.За словами респондентів, фінансові послуги (43%), охорону здоров’я (34%) і державний сектор (29%) нині є найбільшими галузями ризику кібербезпеки.

У результаті збільшення дистанціної роботи в стратегії безпеки було внесено вже багато змін. Проте, тільки 14% організацій, які брали участь у дослідженні, вклали значні кошти в модернізацію стеків безпеки. Лише 12% придбали додаткові страхування кібербезпеки, і тільки 11% впровадили політики Zero Trust.

Джерело Bitdefender

За додатковою інформацією та з питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або  sales@softico.ua.