Британська влада повідомила, що через «технічну помилку» близько 16 тис. нових випадків коронавирусу за тиждень виявилися не зареєстровані, пише Business Insider.

У неділю, 4 жовтня, Управління охорони здоров’я Англії, яке офіційно займається підрахунком статистики по COVID-19, оголосило, що не врахувало 15 841 новий випадок зараження в період із 25 вересня до 2 жовтня включно. Причиною стала помилка в файлах.

Так, спочатку 30 вересня повідомлялося, що заражень було 7108, але після додавання неврахованих випадків кількість зросла до 10 157. Або ж, приміром, 2 жовтня було зареєстровано 6968 нових випадків – після перегляду їхня кількість дорівнювала 11 754.

Як пояснив тимчасовий виконувач обов’язків голови Управління громадської охорони здоров’я Майкл Броуді, помилка сталася при «завантаженні даних». Нова інформація не вносилася в національну базу, тому що деякі файли Exсel із позитивними результатами, отримані від лабораторій, перевищували допустимий розмір для внутрішньої комп’ютерної системи відомства і в результаті не були враховані.

Business Insider наголошує, що таке упущення особливо небезпечно тим, що всі зареєстровані заражені люди не були записані в державну програму тестування і відстеження контактів Test & Trace. А значить, ніхто не сказав цим людям самоізолюватись і ніхто не звернув на аналізи тих, із ким вони спілкувалися. Влада запевнила, що, щойно помилку виявили, вони оперативно занесли всі відсутні дані в систему – і контакти цих людей будуть відслідковуватися в першу чергу із залученням додаткових фахівців.

Міністр праці і пенсій Тереза ​​Коффі так прокоментувала ситуацію: «Я розумію, що щось пішло не так – але ми не можемо змінити історію, ми тільки можемо змінити майбутнє». Вона також запевнила, що на сьогодні з усіма людьми, які отримали позитивний результат тесту на коронавірус, вже зв’язалися.

Тіньовий міністр охорони здоров’я з Лейбористської партії Джон Ешуорт зазначив: «Це безлад, і, зі зрозумілих причин, люди по всій країні будуть стривожені».

Спотворена статистика небезпечна для бізнесу. Чим швидше ви побачите відхилення, тим менша ймовірність збитків.

Ручне керування в наш час, при такому обсязі даних просто вбиває Вашу прибуток.

Бережіть себе!

Джерело Business Insider

З питань придбання продуктів Tableau звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua