Корпорація Microsoft представила нову версію браузера Microsoft Edge, головним нововведенням якої є дитячий режим (Kids Mode). Нова функція дозволяє захистити дітей від небажаного контенту в Інтернеті, забезпечити конфіденційність і багато іншого. Зазначимо, що Microsoft завжди приділяє велику увагу безпеці дітей у мережі, особливо в умовах дистанційного навчання.

Для перемикання браузера на дитячий режим необхідно перейти в профіль свого облікового запису Edge, вибрати «Перегляд в дитячому режимі» і вказати вікову групу від 5 до 8 років, або від 9 до 12 років. Обидві вікові групи за замовчуванням дотримуються найсуворішого рівня захисту, дозволяють запобігти відстеженню, блокуючи більшість трекерів, щоб забезпечити максимальну конфіденційність і мінімальну кількість персоналізованої реклами. Крім того, текст, зображення і відео, які не відповідають віковій категорії, будуть видалені з результатів онлайн-пошуку.

детский режим для браузера Edge

Особливістю режиму для старшого вікового діапазону (9-12) є відповідна новинна стрічка на сторінці нової вкладки зі спеціально дібраними статтями від MSN для дітей, які присвячені тваринам, науці, цікавим фактам тощо.

За замовчуванням у дитячому режимі доступні близько 70 популярних дитячих сайтів, але користувачі можуть легко налаштувати власний список. Якщо дитина спробує перейти на сайт за межами цього дозволеного списку, її зустріне спеціальна блок-сторінка, що вимагає дозволу батьків.

детский режим для браузера Edge

Розробники також подбали про те, щоб адаптувати інтерфейс дитячого режиму відповідно до переваг молодшого покоління. Був створений зручний для сприйняття макет, щоб діти могли легко орієнтуватися в браузері. Крім того, спеціально для дитячого режиму були розроблені для користувача теми Disney і Pixar на базі анімаційних фільмів «Холодне серце», «Русалонька», «У пошуках Немо», «Тачки», «Історія іграшок», «Таємниця Коко». Найближчим часом у партнерстві з Disney будуть розроблені й інші теми.

З питань придбання продуктів Microsoft звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua