Корпорація Microsoft запустила нову функцію розшифровки аудіозаписів Transcribe в Word. Вона допомагає записувати розмови в додатку або завантажувати власні файли для подальшої автоматичної транскрипції. Підтримується завантаження файлів у форматах mp3, wav, m4a і mp4 поки тільки англійською мовою. Нині можна завантажити тільки до п’яти записів на місяць, а кожен завантажений запис обмежений 200 МБ.

Функція Transcribe доступна поки в веб-версії Word для всіх підписників Microsoft 365 і підтримується в нових браузерах Microsoft Edge або Chrome, але до кінця цього року функція повинна стати доступна користувачам мобільного додатка. Крім того, до кінця року голосові команди з’являться в деськтопній версії Word і в додатках Word для Mac для підписників Microsoft 365.

Текст після запису можна одразу редагувати і додавати в документи. Щоб активувати функцію, досить натиснути кнопку «Диктувати» в рядку меню, а потім вибрати пункт контекстного меню «Транскрибувати». Це ж меню дозволяє записати розмову за допомогою мікрофона, використовуваного на комп’ютері.

Під час взаємодії з інструментом розшифрування можна перемикатися між абзацами отриманого тексту, переходити до різних фрагментів аудіозапису, прослуховуючи їх на різній швидкості. Оскільки автоматична розшифровка аудіо неминуче містить помилки, у Transcribe також представлена ​​функція перевірки окремих частин.

Джерело Microsoft

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua