Від початку повномасштабної війни в Україні міжнародні компанії та сервіси масово заявляють про припинення співпраці з Росією. Усі гіганти світової економіки припиняють роботу на триторії країни-агресора.

Про припинення роботи в Росії заявили Microsoft, Oracle, SAP і Cisco – велика четвірка технологічних брендів, що надають продукти, програмне забезпечення та сервіси для бізнесу, зокрема, у найбільших корпораціях та критично важливій інфраструктурі компаній різного профілю.

Компанія Adobe – розробник таких програм, як Photoshop, Premiere, Illustrator та Lightroom – також оголосила про припинення нових продуктів та послуг у Росії. Компанія також закриє доступ до своїх хмарних сервісів Adobe Creative Cloud, Adobe Document Cloud та Adobe Experience Cloud для російських державних медіа.

Виробники чипів AMD та Intel офіційно припинили експорт продукції до Росії та Білорусі через повномасштабне вторгнення в Україну.

Південнокорейська компанія Samsung Electronics також заявила, що постачання продуктів до Росії було припинено.

Canon тимчасово перестав працювати у Росії «у зв’язку з різкими коливаннями курсу рубля».

Dell призупинила продаж своєї техніки.

HP теж призупинила постачання своєї продукції. На ноутбуки HP припадає понад 20% продажів на ринку РФ у цьому сегменті. Ці продажі формують до 18% виторгу ретейлерів серед ноутбуків.

Компанія Autodesk теж зупиняє свою діяльність у Росії. “Ми розглянемо додаткові обмеження для нашого бізнесу в регіоні у разі розширення санкцій та розвитку ситуації”, – йдеться у повідомленні. Серед найпопулярніших інженерних програм компанії – AutoCAD та 3ds MAX.

Розробники EPAM із Білорусі заявили про припинення обслуговування клієнтів у Росії.

Платіжна система PayPal призупинила роботу у Росії. Компанія дозволить зняти гроші «протягом певного періоду часу». З 2 березня PayPal припинив реєстрацію нових користувачів із РФ.

Luxoft DXC Technology Company через агресію з боку російського уряду вирішила залишити ринок РФ. ІТ-компанія, яка співпрацює з більш ніж 4000 українськими спеціалістами, засуджує необґрунтовану агресію з боку РФ і закликала негайно зупинити атаку на Україну.

Список технологічних компаній, які вже зупинили свою роботу в РФ (список доповнюється):

З питань придбання програмного забезпечення звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.