В рамках всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт “Системи автоматизованого проєктування та комп’ютерного моделювання в науці та виробництві”, який відбувся 24 червня 2022 року, компанія SOFTICO та провідні компанії в області САПР та комп’ютерного моделювання, виступили з презентаціями сучасних програмних рішень та доповідями, з метою популяризації та розвитку інженерної освіти в Україні.

Олександр Борченко, інженер SOLIDWORKS, компанія SOFTICO, виступив з презентацією на тему «SOLIDWORKS. Затребувані навички для майбутніх фахівців», де висвітлив актуальні питання сертифікації та підготовки до неї. Олександр презентував огляд продуктів лінійки SOLIDWORKS, та які завдання конструкторської та технологічної підготовки виробництва вони вирішують. Також торкнулися і питання ключових користувачів та спільноти SOLIDWORKS в Україні.

Основна частина конкурсу була присвячена безпосередньо презентаціям робіт учасників конкурсу.

Серед різних мобільних рішень на стенді були представлені модель повітряного таксі, яка за допомогою доповненої реальності відтворила, як віртуальне середовище допомагає створювати транспорт для реального світу. Також було представлено яскравий інтерактивний дизайн кабіни, симуляція аеродинаміки планера та функції вертикального зльоту. Демонстрація відбулась разом із фізичною моделлю повітряного таксі.

Сьогодні як традиційні лідери галузі, так і українська молодь, прагнуть розробляти нові концепції систем автоматизованого проєктування та комп’ютерного моделювання. Компанія SOFTICO вже декілька років поспіль всіляко підтримує та сприяє самореалізації українських студентів. Фахівці SOFTICO радо діляться своїми знаннями в САПР, щорічно компанія сприяє отриманню систем та інструментів SOLIDWORKS задля використання в навчальному процесі університетів України.

У такий спосіб ми в SOFTICO прагнемо підтримувати талановиту молодь, популяризувати її досягнення, що сприяють підвищенню рівня авторитету нашої держави.