Протягом останніх кількох тижнів Ви, можливо, бачили в ЗМІ повідомлення про новий експлойт під назвою Bluekeep, який спочатку був анонсований в травні 2019 року і вважається потенційним наступником EternalBlue.

В останні роки було здійснено декілька гучних атак. WannaCry – одна з недавніх атак вимагачів cryptoworm, яка використовувала вразливість EternalBlue. BlueKeep – це серйозна уразливість в службах віддалених робочих столів Microsoft, яка дозволяє зловмисникам віддалено контролювати вразливі системи. Що ще гірше, успішним атакам надається повний контроль над системою, оскільки експлуатований компонент RDP є драйвером ядра Windows.

Вразливість зачіпає велику кількість операційних систем, від Windows 2000 до Windows Server 2008 R2 і викликає серію атак у всьому світі. Незважаючи на те, що Microsoft випустила виправлення, в тому числі для Windows XP, за деякими оцінками, число потенційно вразливих пристроїв обчислюється сотнями тисяч.

Незважаючи на це, користувачі Bitdefender повністю захищені від атак на основі BlueKeep. Bitdefender GravityZone – комплексна платформа забезпечення безпеки, запобігання та виявлення розриває ланцюжок атак на декількох етапах. Нещодавно випущена технологія Network Attack Defense особливо підходить для захисту від BlueKeep. Вона завчасно блокує атаку на самих ранніх етапах – рівні експлойтів – задовго до того, як кіберзлодії або інше корисне навантаження наблизяться до системи.

Джерело Bitdefender

Рішення Bitdefender, провідної глобальної компанії в області кібербезпеки, що захищає більше 500 мільйонів користувачів у всьому світі, легко виявляють майнери, а також забезпечують захист фізичних і віртуальних ПК та серверів, поштових скриньок і мобільних пристроїв.

З питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших фахівців 0 800 75-01-34 або sales@softico.ua