Tableau 2021.1 пропонує нові приголомшливі функції, які допоможуть вашим співробітникам ухвалювати більш ефективні і швидкі бізнес-рішення.

Оновіть вашу версію та отримаєте доступ до нових можливостей! Дізнайтеся більше про те, як Tableau привносить AI в аналітику, і як це допоможе користувачам у вашій організації отримувати відповіді на актуальні запитання.

Що нового в Tableau 2021.1

  • За допомогою Einstein Discovery в Tableau кожна команда може приймати більш продумані і виважені рішення. Вносьте перевірені, інтуїтивно зрозумілі прогнози і рекомендації з Einstein Discovery безпосередньо в дашборди Tableau.
  • Створюйте прості і зрозумілі рівні деталізації виразів у межах робочого процесу за допомогою швидких LOD.
  • Слідкуйте за всіма важливими змінами у вашій організації за допомогою нового єдиного інтерфейсу сповіщень на Tableau Server і Tableau Online.
  • Використовуйте поліпшення в підключенні до Azure, щоб оптимізувати Tableau і Azure для аналітики.

Нові функції

Внесіть майбутнє в рішення, ухвалені вже сьогодні за допомогою Einstein Discovery в Tableau.

В Tableau 2021.1 з’явилася перша вбудована інтеграція продукту Salesforce з платформою Tableau – Einstein Discovery in Tableau

Що таке Einstein Discovery?

Заснований на машинному навчанні (ML), Einstein Discovery створює прогнози і рекомендації у межах робочого процесу Tableau. Додаток Einstein Discovery, розроблений Salesforce, дозволяє незалежно від рівня компетентності користувача створювати дашборди та інтуїтивно зрозуміле середовище без коду на основі прозорого АI.

Einstein Discovery + Tableau

Einstein Discovery в Tableau дозволяє донести прогнози і рекомендації від Einstein Discovery до кожного користувача у вашій організації без написання коду.

Розширення дашборду Einstein: дозволяє використовувати прогнози машинного навчання за запитом від Einstein Discovery, попередньо інтегрованими в дашборди Tableau.

Користувачі зможуть обрати одну або кілька рядків даних із візуалізації Tableau та отримати динамічні прогнози, побачити ключові фактори прогнозів, і дізнатися, як поліпшити прогнози на основі моделі.

Einstein у розрахунках Tableau: використовуйте аналітику Tableau з динамічним прогнозними інтелектом і підключайте прогнози Einstein безпосередньо до обчислень у Tableau. Створюйте, діліться і масштабуйте інтерактивні візуалізації і дашборди, використовуючи існуючу інфраструктуру Tableau. Тестуйте нові сценарії з використанням параметрів Tableau.

Примітка. Доступно в Tableau Desktop та Tableau Server.

Масова оцінка у Prep Builder: поповніть свої набори даних потужною аналітикою з моделей машинного навчання. Підключившись до Einstein Discovery, ви можете інтегрувати прогнози при підготовці даних в Tableau і масово оцінювати дані, включаючи запис у ключові фактори прогнозів.

Примітка. З’явиться у квітневому випуску Tableau Prep Builder.

У наведеному вище прикладі розширення дашборда Einstein було додано в праву частину призначеної для користувача угоди цього дашборда. Користувачі можуть бачити головні підказки, а також ідеї, як поліпшити свою залученість, безпосередньо в потоці аналізу.

Будьте в курсі важливих оновлень із новим інтерфейсом єдиних сповіщень

Оновлений інтерфейс повідомлень дозволяє спростити відстеження всіх важливих змін у вашій організації.

Тепер на Tableau Server і Tableau Online виокремлене місце, де ви можете розміщувати публікації, коментарі, вибірки і процеси. Виберіть, де і як ви будете отримувати ці сповіщення – безпосередньо в Tableau, в повідомленнях електронною поштою або використовуйте обидва способи.

Підвищіть рівень свого аналізу за допомогою нових покращень аналітики

Швидкі LOD

З новими швидкими LOD в Tableau 2021.1 ви можете легко створювати вирази рівня деталізації у своєму робочому процесі. Просто перетягніть міру у вимір, і Tableau автоматично створить вираз рівня деталізації з агрегування за замовчуванням. Ви також можете зробити це за допомогою контекстного меню.

Галерея розширень

Завдяки вбудованій галереї розширень всі коннектори і розширення перебувають на відстані одного кліка. Зручний пошук конекторів і розширень із поліпшеними можливостями перегляду веб-сторінок, пошуку і фільтрації, а також завершення установки – все це, не залишаючи робочого процесу Tableau.

Вікно в інтерфейсі Tableau, що відображає вбудовану галерею розширень

Покращення підключення до Microsoft Azure

Тепер в Tableau можна підключитися до своїх даних у базі даних SQL Azure (з Azure Active Directory) і Azure Data Lake Gen 2. Крім цього, Tableau отримала підтримку Azure Active Directory у двох існуючих коннекторах в Azure Synapse і Azure Databricks.

Розширені можливості просторової підтримки

Крім KML-файлів, тепер можна підключатися безпосередньо до KMZ-файлів – немає необхідності вручну розпаковувати KMZ-файл, щоб витягти кореневий файл. А також з’явилася можливість безпосередньо підключатися до таблиць у Snowflake, що містить просторові дані, і миттєво візуалізувати ці дані в Tableau.

Ефективне керування даними за допомогою покращень Tableau Catalog

У новій версії внесені значні поліпшення в Tableau Catalog (частина керування даними Tableau), що дозволить краще зрозуміти візуалізацію даних у вашій організації.

По-перше, додані автоматичні попередження про якість даних (DQW), які створюються під час збою поновлення завантаження або виконання потоку Tableau Prep. Це дозволяє оперативно надавати користувачеві інформацію без необхідності ручного налаштування. Дані можуть бути об’єднані з існуючими DQW, налаштовані вручну або через API, що дозволить додати ще один рівень інформації про якість даних у ваше середовище.

Завдяки поліпшеному пошуку користувачі тепер можуть бачити більш релевантні результати при пошуку таблиці або бази даних. Перевірений контент ранжируватиметься вгорі, а дані з попередженням про якість будуть відображені внизу, що дозволить завжди знаходити найбільш достовірний контент.

Джерело: Tableau

З питань придбання продуктів Tableau звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua