Недавні зломи, що потрапили до шпальт газет, є яскравим прикладом того, що жодна організація не застрахована від кібератак. За підсумками звіту FireEye, зловмисники зламали виробника програмного забезпечення SolarWinds і впровадили шкідливе оновлення в програму Orion, яка використовується багатьма організаціями у всьому світі. При завантаженні оновлення зловмисники отримали доступ до мереж клієнтів SolarWinds.

Компанія Bitdefender гарантує своїм клієнтам і партнерам, що її продукти і технології не були скомпрометовані. Bitdefender Labs, група з аналізу загроз і дослідників вжили низку заходів, щоб забезпечити захист своїх клієнтів від будь-яких можливих кібератак.

Нижче представлені деякі з них:

– Bitdefender Labs цілодобово працює над оновленням технологій Bitdefender, включаючи механізми захисту від шкідливих програм, а також рішення для виявлення витоків інструментів FireEye.

– Фахівці Bitdefender використовують новітні аналітичні дані про загрози та індикатори компрометації, пов’язані з атаками, для проактивного захисту клієнтських середовищ.

– В результаті аудиту постачальників, партнерів, підрядників рішення SolarWinds не включені ні в які продукти або послуги, які компанія Bitdefender закуповує.

Атаки, націлені на ланцюжки постачань, є одними з найскладніших для попередження, оскільки зазвичай зловмисники проникають в процеси інтеграції компанії, включаючи доставку скомпрометованих оновлень програмного забезпечення.

Щоб підвищити стійкість до атак, Bitdefender рекомендує наступне:

– Не рідше одного разу на рік проводьте ретельну оцінку ризиків для виявлення потенційних прогалин і слабких місць в системі безпеки в усьому ланцюгу постачань.

– Організації, які розробляють програмне забезпечення, повинні впровадити багаторівневу перевірку оглядів, перш ніж новий код надійде у виробництво.

– Організаціям необхідно включити періодичне тестування безпеки, яке виявляє аномальні процеси і поведінку мережевого трафіку на додаток до класичних помилок додатків.

Компанія Bitdefender безперервно працює над забезпеченням безпеки і максимальної підтримки від нападу зловмисників.

Джерело Bitdefender 

З питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua