З огляду на тенденції почастішання кібератак націлених, як на великі компанії Enterprise-сегмента, так і на компанії середнього і дрібного бізнес-сегменту можна зробити висновок, що ситуація за останній рік змінюється не на краще.

Згідно з інформацією від Інституту Німецької економіки (IW) збиток економіки ФРН від кіберзлочинів в минулому році оцінюється в 223 млрд євро. Це більш ніж удвічі перевищує показник за 2019 рік, який становив 103 млрд євро. У тому числі 52 млрд євро припало на втрати компаній Німеччини від промислового шпигунства, саботажу і хакерських атак через роботу співробітників вдома під час пандемії COVID-19, наводить дані IW видання Deutsche Welle. “Робота із дому була подарунком для кіберзлочинців”, – йдеться в повідомленні інституту. Це обумовлено тим, що співробітники, які працюють віддалено використовують незахищені підключення, які найчастіше легше атакувати, ніж комп’ютерні мережі компаній.

У той же час, наголошується в дослідженні, самі компанії не зробили належних заходів комп’ютерної безпеки для співробітників “на віддаленій роботі”. Дуже часто вони працювали на своїх мобільних пристроях, не була вироблена концепція безпеки і не було проведено відповідне навчання, зазначає автор дослідження Барбара Енгельс. Вона вважає, що в реальності збиток від кіберзлочинів набагато вищий. У дослідженні враховувалися лише компанії зі штатом не менше десяти осіб. У той же час найбільші проблеми в області IT-безпеки відчувають саме дрібні фірми. Крім того, в дослідження не було включено збитки, безпосередньо не пов’язані з кібератаками, наприклад, падіння обороту або репутаційні втрати.

Тим часом співробітники компанії Senhasegura яка зарекомендувала себе на ринку, як виробник програмного забезпечення для безпечної роботи користувачів з привілейованими правами, розробили новий продукт DOMUM, покликаний забезпечувати безпечні сесії для віддаленої роботи з логування та аналізу в реальному часі кожної дії користувачів з «нульовим» рівнем довіри. Дане рішення є доступне до використання за моделлю SAAS, що дозволяє мінімізувати і раціоналізувати затрати підприємств використовуючи гнучку політику ліцензування.

Компанія SOFTICO є ексклюзивним дистриб’ютором рішень Senhasegura на території України з сертифікованими профільними інженерами в штаті. Завдяки чому можлива локальна техпідтримка російською та українською мовами.

З питань придбання продуктів Senhasegura звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua