До грудня 2020 року Mozilla вирішила повністю виключити підтримку Flash зі свого браузера Firefox і оновила розклад випусків, який буде поступово включати цю важливу зміну.

Рішення про зняття Flash з браузерів і операційних систем було прийнято давно, але багато сайтів до сих пір використовують цю застарілу технологію. Flash було складно підтримувати, при цьому регулярно виявлялися нові проблеми з безпекою.

Видалення Flash в Firefox почалося в червні 2016 року з відключення плагіна і вимоги від користувачів активувати його вручну.

“Плагіни- це проблема безпеки і працездатності для користувачів Firefox”, – говорить Mozilla. “Плагіни NPAPI – це застаріла технологія, і Mozilla прагне до того, щоб Web не потребував плагінів. Останній плагін, що залишився NPAPI, Adobe Flash, анонсував закінчення терміну служби”.

Adobe Systems планує в кінці цього року остаточно припинити підтримку Flash. Починаючи з 2021 року сайти, які використовують Flash, не зможуть відображати цей контент для користувачів, в тому числі і Firefox.

З питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua