19 лютого користувачі Photoshop згадували еволюцію графічного інструменту. Вперше Photoshop (версії Photoshop 1.0) був використаний для створення візуальних ефектів у фільмі Джеймса Кемерона «Безодня». Далі винайшли відновлювальний пензлик CS2, чарівництво Content-Aware Fill та інші інновації між ними. У 2016 році був введений сервіс Sensei AI, у результаті чого з’явилося ще більше функцій, наприклад, Select Subject. У 2019 Photoshop отримав нагороду “Оскар” і вийшов на нових пристроях, таких як iPad.

На честь цього дня народження команда розробників випустила багато нових функцій в обох версіях Photoshop – десктопній і на iPad.

Десктопна версія Photoshop

Покращена заливка з урахуванням вмісту (Content-Aware Fill)

Тепер можна створювати кілька виділень і застосовувати кілька заливок, не залишаючи робочу область. Досить використовувати нову кнопку “Застосувати” для виконання повторюваних заливок перед збереженням. Ці удосконалення робочого процесу покликані зменшити кількість кліків, дати більше контролю і швидше досягти відмінних результатів.

Покращення розмиття об’єктиву Lens Blur

Розробники покращили якість зображення і роботи Lens Blur і перенесли його на процесор GPU. Це значно підвищило рівень реалістичності, включаючи різкість і кордони при використанні інструменту для штучного розмиття переднього плану, фону або навіть середини зображення. Для створення цієї функції було проведено безліч досліджень того, як світло взаємодіє з об’єктами в реальному світі. І тепер можна синтетично регулювати глибину різкості, маніпулюючи розмиванням 2D зображення після захоплення за мілісекунди. Ця опція також тепер забезпечує більш яскраве боке за рахунок ефектних відблисків.

Підтримка темного інтерфейсу Mac OS

Темний інтерфейс користувача став однією з найбільш популярних функції Catalina Mac OS. Photoshop тепер підтримує новий темний режим. Діалогові вікна системи, такі як Файл> Відкрити і Файл> Зберегти тепер відповідають налаштуванням Mac OS.

Покращення продуктивності

У новій версії покращена продуктивність з більш якісним і безперебійним процесом роботи. Використання таких функцій, як панорамування і масштабування, стане більш плавним і швидким. Тепер великі документи і спеціальні інструменти, що допомагають створювати архів, будуть завантажуватися швидше.

Photoshop на iPad

Photoshop на iPad тепер представлений у всіх планах Creative Cloud. Якщо користувач вже є членом Creative Cloud, все, що йому потрібно зробити, це завантажити Photoshop на iPad і увійти в систему.

З додаванням інструменту Select Subject, додаток на iPad став ще кращим. Photoshop на iPad побудований на тій же кодовій базі, що й десктопна версія. Додані нові функції з великими можливостями та високоякісними зображеннями, які відповідають десктопній версії.

Інструмент Select Subject

Ця функція була випущена в десктопній версії Photoshop в MAX 2019, три місяці тому. iPad отримав ті ж функції, з тими ж опціями та налаштуваннями.

Ось приклад, як новий інструмент Select Subject пов’язаний з інструментом Select Theme (який був випущений на iPad в грудні). Обидві функції тепер є в десктопній версії і на iPad. Обидві функції використовують процесор Sensei AI і комп’ютерне моделювання.

Функція Select Subject знаходить і вибирає основний предмет на зображенні одним клацанням миші.

Інструмент Select Subject призначений для того, щоб збільшити продуктивність і забезпечити більший контроль над процесом виділення на більш складних зображеннях. Наприклад, це зручний інструмент при наявності зображень з декількома об’єктами, виділення частини об’єкта або більш ніж одного об’єкта на зображенні. За допомогою інструменту Select Subject можна намалювати прямокутну область або навіть грубе ласо навколо потрібної області, а інструмент автоматично знаходить і виділяє первинні об’єкти всередині.

Налаштування типу

У цьому випуску налаштування типу привносять на iPad багато елементів управління, які вже використовуються в десктопній версії Photoshop. Розробники додали властивості шару типу, символу і параметрів. Це включає в себе відстеження, переміщення, масштабування і форматування таких речей, як букви або підписи.

Хмарні документи

У грудні команда Photoshop почала впровадження покращень продуктивності для завантаження і скачування хмарних документів для формату PSD 75 мб і більше. Пізніше ці покращення були розширені і поширені на формат PSD від 10 МБ і вище. Залежно від розміру файлу і продуктивності мережі тепер за допомогою цих оновлень можна завантажувати і викачувати файли на 90% швидше.

Джерело Adobe

Adobe змінює світ за допомогою цифрових технологій.

З питань придбання рішень Adobe звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua