Корпорація Microsoft представила новий набір інструментів Microsoft Teams, які зроблять віртуальну взаємодію більш природною і цікавою. Ці функції допомагають сильніше відчувати зв’язок з вашою командою, роблять зустрічі менш нудними, більш ефективними, допомагають оптимізувати роботу і заощадити час. Основна мета – дати можливість людям в усьому світі співпрацювати, залишатися на зв’язку і відкривати нові способи зберігати продуктивність, де б вони не знаходилися.

Відчуття залученості та менш виснажливі зустрічі

Together Mode (Спільний режим). Дослідження показало, що багато людей відчувають свою залученість з тих пір, як перейшли на віддалену роботу, і більше втомлюються під час відеоконференцій, ніж при особистому спілкуванні. Together Mode – новий інтерфейс конференцій в Teams, що використовує технологію сегментації на базі ШІ, щоб помістити учасників в загальне цифрове фонове середовище і створювати відчуття, що вони знаходяться в одному і тому ж приміщенні з усіма іншими. Together Mode дуже зручний у використанні, коли на зустрічі говорить кілька людей, – наприклад, під час мозкового штурму або дискусій за круглим столом: в цьому режимі учасникам простіше зрозуміти, хто говорить.

Dynamic view (динамічний вид) – Together Mode пропонує нові можливості для спілкування, але він не призначений для всіх типів зустрічей. Набір покращень dynamic view (динамічний вид), дає можливість краще контролювати те, як видно контент, яким діляться на зустрічі. Використовуючи ШІ, інтерфейс конференції динамічно оптимізує загальний контент і відео учасників. В основі dynamic view лежать покращення, які були анонсовані минулого місяця, що включають в себе трансляцію відео для 49 учасників одночасно в large gallery view (режим «великої галереї» буде доступний в серпні) та опцію virtual breakout rooms («віртуальна кімната відпочинку»), що дозволяє організаторам ділити учасників зустрічі на міні-групи для проведення мозкового штурму і обговорень в робочих групах.

Video filters (відеофільтри). Перш ніж приєднатися до зустрічі в Teams, можна накласти фільтри, щоб трохи скорегувати рівень освітленості і пом’якшити фокус камери.

Розширення для повідомлень Reflect. Нове розширення для повідомлень Reflect – це легкий спосіб для керівників і вчителів дізнатися, як почувають себе учні або співробітники не тільки в цілому, але в зв’язку з конкретними темами, такими як баланс роботи та життя, статус проекту, поточні події або зміни всередині організації. ІТ-адміністратори зможуть встановити розширення Reflect через GitHub, а потім зробити його доступним для співробітників своєї організації в меню розширень для повідомлень. Після установки розширення запропонує питання для реєстрації і можливість додати власні питання, на які члени команди зможуть відповісти в рамках опитування. У керівників і вчителів є можливість зробити результати опитування анонімними.

Більш ефективні привабливі конференції

Live reactions («живі» реакції). Невербальні сигнали, такі як посмішки і кивки головою, буває складно помітити на онлайн-зустрічах, і ведучому може бути складніше оцінити реакцію аудиторії, а учасникам великих конференцій – поділитися відчуттями, не перериваючи загальної дії. Скоро буде можливість демонструвати свою реакцію під час конференції з допомогою емодзі, які будуть бачити всі учасники. Live reactions – це спільна функція з PowerPoint Live Presentations, що дозволяє учасникам зустрічі оперативно давати зворотний зв’язок ведучого.

Репліки з чату («хмарки» в коміксах). Зараз користувачам Teams необхідно вручну відкривати вікно чату, щоб подивитися повідомлення. Але скоро повідомлення, які відправляють в чатах під час конференції в Teams, будуть з’являтися на екранах усіх учасників, роблячи чат більш значущою частиною обговорення. Визначення спікера, переклад субтитрів і розшифрування аудиоконференції в режимі реального часу. У Teams вже доступна опція створення «живих» субтитрів як способу стежити за тим, що говорять під час конференції.

Інтерактивні конференції на 1000+ учасників. Для більш інтерактивних зустрічей, в яких учасники можуть спілкуватися в чаті, включати звук, щоб виступити, і включати своє відео для співпраці в режимі реального часу розширені можливості Teams: тепер можна створювати групи до 1000 учасників.

Оновлення Microsoft Whiteboard. Whiteboard в Teams скоро оновиться: будуть додані нові функції, включаючи прискорення завантаження, стікери, тексти і перетягування. Цей функціонал дозволить учасникам команди, у яких немає доступу до сенсорних екранів або Surface Hub, використовувати цифрову онлайн-дошку під час конференцій Teams.

Оптимізуйте роботу та економте час

Додаток Tasks. Додаток Tasks в Teams, який буде доступний в цьому місяці, пропонує новий уніфікований вид завдань з Microsoft To Do, Planner і Outlook. Розумні списки, такі як «Призначено мені» (Assigned to me), збирають разом завдання з різних загальних планів, де б ви не працювали – в додатку для комп’ютера або мобільного телефону, або ж в браузері.

Cortana в Teams. У мобільному додатку Teams скоро з’явиться Cortana, голосовий помічник, який використовує ШІ і Microsoft Graph. Щоб залишатися на зв’язку зі своєю командою, навіть коли у вас зайняті руки, попросіть Cortana зробити дзвінок, підключити вас до зустрічі, відправити повідомлення в чат, поділитися файлами і т.д.

Управління конференцією без торкань. Teams дозволяє людям приєднуватися до зустрічей і ділитися контентом в переговорних кімнатах зі своїх власних мобільних пристроїв або ПК. Пізніше в цьому році ці можливості будуть доступними також і на Surface Hub. Ці можливості використовуються з новою функцією room remote в мобільному додатку Teams, що забезпечує додаткові можливості управління: покинути зустріч, відключити або включити звук в переговорній, регулювати рівень аудіо, включати і вимикати камери. У цьому році на пристроях Microsoft Teams Room будуть доступні голосові команди, дозволяючи співробітникам в переговорних приєднуватися до зустрічі та залишати її, а також додавати учасника або телефонний номер. Також буде представлена ​​можливість бездротової трансляції в будь-якій кімнаті Teams, на панелі спільної роботи або пристрій Surface Hub.

Ці оновлення відображають роботу майбутнього: користувачі легко переключаються між функціями, додатками і пристроями, ШІ допомагає оптимізувати виконання завдань, пропонує поєднання клавіш і економить ваш час, технології сприяють благополуччю, а не порушують його.

Джерело Microsoft

За додатковою інформацією та з питань придбання продуктів Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.