17 жовтня корпорація Microsoft оголосила про нове стратегічне партнерство з Nuance Communications Inc. – найбільшим розробником рішень для розпізнавання та обробки мови. Технології штучного інтелекту Nuance вже використовують більше 500 000 лікарів у всьому світі, а також в 90% лікарень США.

Корпорація Microsoft вкладає значні кошти в дослідження в галузі ШІ та партнерські технології охорони здоров’я. Так, за словами Dr. Ranjani Ramamurthy, Senior director at Microsoft Healthcare, перехід до цифрового ведення медичної документації є добромисним і має певні переваги. Людям більше не потрібно турбуватися про неможливість прочитати почерк лікаря або шукати інформацію, що не потрапляє в потрібний паперовий бланк.

Створена на основі Microsoft Azure і працює в тандемі з EHR, нова технологія об’єднає сильні сторони двох компаній в розробці нових рішень для аналізу навколишнього світу і штучного інтелекту.

Наприклад, система з підтримкою штучного інтелекту може навчитися розпізнавати, коли лікар розмовляє з пацієнтом про нові ліки, і при цьому автоматично переглядати минулі розмови, а також історію хвороби пацієнта, щоб знизити ризик взаємодії з наркотиками або алергічної реакції.

В рамках угоди Nuance перенесе велику частину своєї поточної внутрішньої інфраструктури та продуктів в Microsoft Azure.

Джерело Microsoft

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua