Нова DDoS-атака в Європі перевершила попередню масштабну атаку, виявлену лише кілька місяців тому.

У липні компанія Akamai зупинила найбільшу DDoS-атаку, зареєстровану в Європі, пік якої становив 853,7 Гбіт/с та 659,6 Mpps за 14 годин. Такі атаки зазвичай можливі через великі мережі зламаних IoT-пристроїв та можуть легко зруйнувати компанію, яка не встановила необхідний захист.

Сама атака може завдати компанії фінансових збитків, а в деяких ситуаціях злочинці використовують DDoS-атаки для вимагання у компаній грошей або для проникнення в інфраструктуру компанії.

“У понеділок, 12 вересня 2022 року, компанія Akamai успішно виявила і нейтралізувала найбільшу DDoS-атаку на платформі Prolexic. Трафік атаки різко зріс до 704,8 Mpps в результаті спроби завдати шкоди бізнес-операціям організації”, – пояснили в компанії.

“Система управління зловмисників практично миттєво активувала багатоцільову атаку, яка за 60 секунд збільшилася із 100 до 1 813 IP-адрес активних за хвилину. Ці IP-адреси були розподілені по восьми різних підмережах у шести різних місцях”, – додали в компанії.

Потужність деяких DDoS-атак може виявитися більшою, ніж може витримати компанія чи державна установа. Після вторгнення Росії в Україну безліч компаній та інших установ у Європі стали об’єктами масованих DDoS-атак, і вони, ймовірно, продовжуватимуться й надалі.

Джерело: Bitdefender

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.