Важливо завжди пам’ятати про безпеку своїх пристроїв та конфіденційність в Інтернеті, особливо якщо під час подорожей ви часто підключаєтеся до громадського wi-fi.

IP-адреса може бути використана для відстеження місцезнаходження, і, якщо ви подорожуєте і не хочете, щоб інші бачили ваші переміщення, приховайте свою IP-адресу.

Що таке IP-адреса та як її можна використовувати для відстеження вашого розташування?

Коли ви підключаєтеся до Інтернету, вашому пристрою присвоюється IP-адреса – рядок цифр та десяткових знаків, що ідентифікує ваш пристрій та місцезнаходження (країна, місто, аж до рівня поштового індексу). Якщо ви підключаєтеся до Інтернету з кількох місць, ваша IP-адреса змінюється відповідним чином. Ваша публічна IP-адреса унікальна і видна всім в Інтернеті. Щоб дізнатися свою, можна набрати в google “моя IP-адреса”.

Нижче наведено причини, через які потрібно приховувати свої IP-адреси:

Збереження анонімності в Інтернеті. Якщо приховувати свою IP-адресу, зловмисникам буде складно відстежити вашу активність в Інтернеті та дізнатися особисту інформацію.

Запобігання профайлінгу та моніторингу. Приховуючи IP, можна запобігти збиранню особистих даних та інтернет-активності інформаційними брокерами.

Отримання доступу до контенту, який може бути заблоковано у певних місцях. Щоб обійти географічні обмеження та отримати доступ до веб-сайтів та потокових сервісів, які можуть бути заблоковані, необхідно приховувати свою IP-адресу.

Як приховати свою IP-адресу під час подорожей?

VPN – це найбезпечніший варіант. VPN шифрує всі дані, що надсилаються та одержуються вашим пристроєм, і надсилає ваш трафік через сервер в іншому місці.

Bitdefender Premium VPN пропонує великий набір функцій та дуже простий у використанні. Крім того, завдяки 4 000+ високошвидкісним серверам у більш ніж 49 країнах та містах, ви завжди знайдете сервер, який відповідає вашим потребам, у якій би точці світу ви не знаходилися.

Джерело Bitdefender

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.