Корпорація Microsoft почала розповсюдження термінового патча для Windows, щоб усунути критичну помилку в службі диспетчера черги друку Windows. Уразливість, що отримала назву PrintNightmare, була виявлена минулого тижня, коли дослідники безпеки випадково опублікували інформацію про неї.

Microsoft оцінила цю уразливість як критичну, оскільки зловмисники можуть віддалено виконувати код з привілеями системного рівня на порушених системах. Таким чином, зловмисники потенційно можуть встановлювати програми, змінювати дані і створювати нові облікові записи з повними правами адміністратора. З огляду на небезпеку цієї уразливості, компанія вирішила випустити терміновий патч.

Оскільки служба диспетчера черги друку працює в Windows за замовчуванням, Microsoft була змушена випустити виправлення для різних, в тому числі старих операційних систем, включаючи всі підтримувані версії Windows 10, Windows Server 2019, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2008, Windows 8.1 і Windows RT 8.1. Також компанія випустила виправлення і для Windows 7, підтримка якої припинена в минулому році. Однак Microsoft ще не випустила виправлень для Windows Server 2012, Windows Server 2016 і Windows 10 версії 1607. Microsoft повідомляє, що «оновлення безпеки для цих версій Windows будуть випущені найближчим часом».

Microsoft рекомендує «негайно встановити» оновлення безпеки, випущені 6 липня 2021 року.

Джерело The Verge

З питань придбання Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua