Microsoft розробляє можливість перенесення програм та налаштувань між різними комп’ютерами, аналогічну до функції, доступної в macOS. На конференції Build 2023 компанія представила функцію “Відновлення програм” (Restore Apps), яка дозволяє програмному забезпеченню автоматично переносити програми, значки на робочому столі, закріплені програми на панелі завдань та інші елементи.

Можна скористатися функцією відновлення як з локальним обліковим записом, так і з обліковим записом Microsoft, проте компанія рекомендує використовувати обліковий запис Microsoft для досягнення найкращих результатів. Наприклад, при локальному відновленні буде збережено лише кілька розмов у чаті Bing, тоді як хмарний обліковий запис Microsoft збереже історію останніх 20 взаємодій.

Якщо ваші документи, файли та фотографії збережені в OneDrive, вони також будуть перенесені під час використання функції відновлення. Однак користувачі можуть вибрати вимкнути міграцію програм, якщо вони воліють встановлювати їх заново. Це дозволить позбавитися непотрібних програм при переході на новий комп’ютер.

Функція “Відновлення програм” знаходиться на стадії бета-тестування і доступна учасникам програми попередньої оцінки Windows. Як і у випадку з будь-якою попередньою версією, немає жодної гарантії, що дана можливість буде включена до фінальної версії або не буде повністю змінена.

Джерело: TechSpot

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.