Gartner назвав Microsoft Security лідером в п’яти Magic Quadrants. Gartner позиціонує вендорів як лідерів, які демонструють збалансований прогрес і зусилля в усіх категоріях виконання і розвитку. Це означає, що лідери не лише мають можливості для надання надійних рішень сьогодні, вони також аналізують ринок і мають стратегію для задоволення потреб клієнтів у майбутньому. Корпорація Microsoft була визначена як Лідер у наступних п’яти галузях безпеки:

  • Рішення Cloud Access Security Broker (CASB)
  • Керування доступом
  • Корпоративна архівація інформації
  • Інструменти уніфікованого керування кінцевими точками (UEM)
  • Платформи захисту кінцевих точок

Лідер у CASB

Рішення Microsoft для хмарної безпеки забезпечують захист між хмарами, при цьому використовується: Amazon Web Services, Azure, Google Cloud Platform – або всі три одразу. Вони також допомагають захистити дані клієнтів у сторонніх додатках, таких як Salesforce і Slack.

Cloud App Security забезпечує широкий огляд тіньових ІТ-ресурсів, дозволяє виявляти й усувати нативні атаки в хмарі, а також дозволяє контролювати передачу даних по всіх хмарних додатках, будь-то додатки Microsoft або сторонні додатки.

Як зазначає Gartner в CASB Magic Quadrant, «платформи від провідних постачальників CASB народилися в хмарі і призначені для хмари. Вони мають більш глибоке розуміння користувачів, пристроїв, додатків, транзакцій і конфіденційних даних, ніж функції CASB, розроблені для розширення традиційних технологій мережевої безпеки і безпеки SWG».

Мicrosoft тісно співпрацює з замовниками для поліпшення своїх продуктів, що є однією з причин, з якої клієнтська база Cloud App Security продовжує зростати.

Gartner “Magic Quadrant for Cloud Access Security Brokers,” by Steve Riley, Craig Lawson, October 2019

Лідер у керуванні доступом

Azure Active Directory (Azure AD) – універсальна платформа керування ідентифікацією та доступом, яка надає потрібним людям правильний доступ до потрібних ресурсів. Вона захищає дані і спрощує доступ для користувачів. Користувачі входять у систему один раз, щоб отримати доступ до всіх потрібних додатків, будь-то локальні додатки, додатки Microsoft або сторонні хмарні додатки.

За оцінками Gartner, «Більше 90% клієнтів у Північній Америці і приблизно 65% у Європі і країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону також шукають SaaS-моделі для нових придбань Access Management. Це демонструє перевагу гнучкості, прискорення використання нових функцій, усунення постійних оновлень програмного забезпечення, скорочення підтримуваної інфраструктури та інших переваг SaaS порівняно з перевагами програмного забезпечення, яке є на ринку».

Gartner “Magic Quadrant for Access Management,” by Michael Kelley, Abhyuday Data, Henrique, Teixeira, August 2019 .

Лідер в архівації інформації підприємства

Рішення для архівації корпоративної інформації допомагають організаціям архівувати електронні листи, миттєві повідомлення, SMS і контент соціальних мереж.

За оцінками Gartner, «до 2023 року 45% корпоративних клієнтів ухвалять рішення корпоративного архівування інформації (EIA) для задоволення нових вимог, обумовлених правилами конфіденційності даних – це значне збільшення з 5% у 2019 році».

Gartner “Magic Quadrant for Enterprise Information Archiving,” by Julian Tirsu, Michael Hoech, November 2019

Лідер в уніфікованому керуванні кінцевими точками (UEM)

Рішення Unified Endpoint Management (UEM) надають комплексне рішення для керування мобільними пристроями і традиційними кінцевими точками, такими як ПК і Mac. Рішення Microsoft Intune дозволяє безпечно підтримувати пристрої, що надаються компанією, і створювати власні політики для них. Користувач навіть може захистити додатки і дані компанії на некерованих пристроях. У Gartner зазначають про швидке зростання розгортання Intune і очікують, що це зростання продовжиться.

Intune створений для роботи з іншими рішеннями безпеки Microsoft 365, такими як Cloud App Security і Azure AD, щоб об’єднати ваш підхід до безпеки у всіх хмарах і пристроях. Як пише Gartner, «досягнення дійсно спрощеного підходу з використанням єдиної консолі до керування кінцевими точками обіцяє безліч експлуатаційних переваг».

Gartner “Magic Quadrant for Unified Endpoint Management Tools,” by Chris Silva, Manjunath Bhat, Rich Doheny, Rob Smith, August 2019

Лідер у платформах захисту кінцевих точок

Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) – це уніфікована платформа безпеки кінцевих точок для превентивного захисту, виявлення порушень, автоматичного розслідування і реагування. Вона включає керування загрозами і уразливостями, виявлення кінцевих точок і реагування на них (EDR), аналіз реагування на інциденти та аналіз попереджень, розширені засоби захисту, а також моніторинг та звітність. Gartner зазначає: «Лідер у цій категорії має широкі можливості в галузі розширеного захисту від шкідливих програм і перевіреними можливостями керування обліковими записами великих підприємств».

Як вважають у корпорації, Microsoft однозначно задовольняє потреби клієнтів у просторі EPP, оскільки компанія є єдиним постачальником, який може надати вбудовані функції захисту кінцевих точок, які тісно інтегровані з ОС. Вони також вважають, що безпека повинна виходити не тільки від Microsoft, тому і розширюють можливості свого продукту для підтримки гетерогенних середовищ, таких як macOS.

Gartner “Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms,” by Peter Firstbrook, Dionisio Zumerle, Prateek Bhajanka, Lawrence Pingree, Paul Webber, August 2019

Джерело Microsoft

З питань придбання продуктів Microsoft звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua