Нещодавно корпорація Microsoft анонсувала хмарну операційну систему Windows 365. Тоді компанія заявила, що не обговорюватиме питання ціноутворення до запуску хмарних комп’ютерів (Cloud PC), запланованого на 2 серпня. Але все ж Microsoft ненавмисно розкрила ціну одного з варіантів використання віртуального ПК з хмарної Windows. Це сталося під час проведення однієї з сесій заходу Microsoft Inspire, коли компанія показала, як компанії зможуть підписуватися на новий сервіс.

За $ 31 в місяць корпорація Microsoft пропонує своїм клієнтам віртуальний комп’ютер з двома CPU (ймовірно, мова йде про кількість доступних обчислювальних ядер, а не окремих процесорів), 4 ГБ оперативної пам’яті і накопичувачем місткістю 128 ГБ. Ця пропозиція Windows 365 Business орієнтована на компанії з кількістю користувачів менше 300.

«Це ціна тільки на один артикул. Коли 2 серпня продукт стане загальнодоступним, у Microsoft буде набагато більше можливостей, як з точки зору змін, так і з точки зору цін», – заявив представник Microsoft.

Судячи з наявної інформації, це не найдоступніший тариф, який буде пропонуватися в рамках Windows 365. Базова конфігурація віртуального комп’ютера буде включати лише один CPU, 2 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ сховища. Поки незрозуміло, чи отримає версія Enterprise таку ж конфігурацію Cloud PC з тією ж ціною, що і версія Business, або ж для більш великих замовників буде пропонуватися знижка.

Microsoft раскрыла первые данные о цене виртуального ПК в рамках облачного сервиса Windows 365

Важко напряму порівнювати цю ціну з пропозиціями Microsoft Azure Virtual Desktop або ж з конкуруючими пропозиціями, такими як Citrix і Amazon WorkSpaces. Справа в тому, що в інших випадках часто стягується додаткова плата за обчислювальну потужність або використовувану смугу пропускання. Корпорація Microsoft розробила Windows 365 таким чином, щоб зробити сервіс доступним для підприємств, а структура цін включає всі ліцензійні права, використання і обчислювальні ресурси.

Citrix пропонує доступ до віртуального робочого столу приблизно за $ 30 в місяць, але ціна варіюється в залежності від терміну контракту і кількості користувачів. Amazon пропонує віртуальний ПК з Windows з двома CPU, 4 ГБ оперативної пам’яті і 50 ГБ сховища за $ 35 в місяць.

Крім цін, Microsoft також запропонувала деякі додаткові відомості про Windows 365, включаючи різні конфігурації ПК і підтримувані функції.

Microsoft раскрыла первые данные о цене виртуального ПК в рамках облачного сервиса Windows 365

Кожен хмарний комп’ютер також буде мати доступ до високошвидкісного інтернет-з’єднання зі швидкістю завантаження 10 Гбіт / с і швидкістю віддачі 4 Гбіт / с. Microsoft також вивчає можливість перенаправлення відео та іншого мультимедіа у віртуальних сеансах.

Ймовірно, найкращим способом випробувати можливості Windows 365 буде підключення з існуючого ПК з Windows, оскільки такі функції, як кілька моніторів (до 16), USB, перенаправлення AV Teams і підтримка сканерів, будуть доступні тільки при підключенні з Windows.

Джерело: Itc

За додатковою інформацією та з питань придбання ліцензій Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.