Корпорація Microsoft представила значне оновлення свого власного чат-бота зі штучним інтелектом. Тепер Bing, доступний без очікування, має нові можливості: відображення зображень та відео у відповідях, збереження історії чатів, бронювання ресторанів та більш інтегрована робота з браузером Edge.

Нова функція Actions дозволяє використовувати штучний інтелект для виконання завдань, не залишаючи інтерфейсу чату Bing та браузера Edge. Наприклад, чат-бот може порекомендувати ресторан і одразу забронювати його, або знайти фільм та відкрити потрібний сайт для перегляду. Microsoft поки не розкрила повний список партнерів, але на демонстрації використовувалися OpenTable для бронювання ресторанів та Apple TV для пошуку фільмів.

Тепер чат-бот зберігає історію розмов та може надавати мультимедійні відповіді, такі як фото, діаграми, графіки та відео. Функція Bing Image Creator підтримує понад 100 мов.

Під час використання Bing у браузері Edge, при натисканні посилання, сторінка сайту відкривається в новій вкладці, а сам чат залишається доступним на бічній панелі. Планується додати параметри налаштування тону розмови.

У майбутньому Microsoft планує додати функцію експорту відповідей чат-бота до соціальних мереж, таких як Twitter, або переносити їх у документ Word. Також компанія експериментує з персоналізацією сеансів, щоб чат-бот міг використати контекст із попередніх розмов. У розробці також є мультимодальна підтримка, яка дозволить завантажувати зображення для пошуку специфічного контенту.

Новини Microsoft були анонсовані тижнем раніше щорічної конференції розробників Google I/O. Google представив свого чат-бота Bard у ранньому доступі наприкінці березня і тепер прагне покращити його можливості, щоб не відставати від конкурентів, таких як Bing та ChatGPT. Крім того, компанія планує представити нові функції для свого чат-бота на власній конференції Microsoft Build, яка відбудеться наприкінці місяця.

Джерело: Microsoft 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.