Наприкінці лютого корпорація Microsoft, провідний розробник програмного забезпечення, представила свої можливості в захисті для Android та iOS, і оголосила про ще один крок на шляху до забезпечення безпеки – публічному попередньому перегляді Microsoft Defender ATP для Linux. Це пов’язано з тим, що забезпечення комплексного захисту на декількох платформах за допомогою одного рішення та оптимізованого уявлення зараз важливі, як ніколи.

Зазначається, що антивірус можна розгорнути і налаштувати за допомогою Puppet, Ansible або за допомогою існуючого інструменту управління конфігурацією Linux. Microsoft Defender підтримує останні версії шести найбільш поширених дистрибутивів Linux Server: RHEL 7 +, CentOS Linux 7 +, Ubuntu 16 LTS або вище, SLES 12+, Debian 9+ і Oracle EL 7.

У корпорації поки не уточнюють, який саме функціонал буде у Windows Defender на Android та iOS, але перша демонстрація можливостей антивірусу відбудеться на конференції RSA, де Microsoft розповість про роботу щодо впроваджень рішень для Android та iOS.

У Microsoft прагнуть забезпечити безпеку на різних платформах, окрім Windows. У зв’язку з тим, що мобільні пристрої все частіше використовуються, в тому числі і в бізнесі, стирається грань між роботою та особистим життям. Загрози в цій області є унікальними. Наприклад, одна з найбільших і швидкозростаючих загроз для мобільних пристроїв – це фішингові атаки, більшість з яких відбувається поза електронною поштою, наприклад, за допомогою фішингових сайтів, додатків для обміну повідомленнями, ігор та інших програм. Інші поширені ризики для мобільних пристроїв існують в ОС Android, де користувачі більш схильні до ризиків з боку шкідливих програм. І, нарешті, зламані і рутовані пристрої підвищують ризик, допускаючи непотрібні підвищені привілеї і установку неавторизованих додатків.

У цьому світі мобільних загроз, що швидко розвивається, Microsoft застосовує цілісний підхід до вирішення цих проблем і забезпечення безпеки підприємств та їх даних.

Більш детальну інформацію про мобільні можливості, корпорація Microsoft опублікує в найближчі місяці в 2020 році у міру того, як буде працювати над тим, щоб втілити їх в реальність

Джерело Microsoft

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua