В даний час, всі організації шукають найбільш актуальні та популярні інструменти для боротьби з кібератаками. Відповідно до різних стандартів та методів, які використовуються під час тесту на проникнення, результати варіюються для будь-якої організації, яка хоче убезпечити свою ІТ-інфраструктуру і виправити існуючі уразливості. У зв’язку з цим, експерти в галузі безпеки вирішили представити найактуальніші методи тестування на проникнення:

Керівництво по методології тестування безпеки з відкритим вихідним кодом – OSSTMM – це структура, яка детально описує галузеві стандарти, надаючи при цьому наукову методологію для тестування проникнення в мережу і оцінки вразливості. Для виявлення вразливостей безпеки, присутніх в мережі, воно може бути використано в якості комплексного керівництва командою розробників мережі і фахівцями з тестування на проникнення. Ця методологія дозволяє тестувальникам здійснювати індивідуальне тестування, яке відповідає потребам організації.

Ще одним визнаним стандартом, що допомагає організаціям контролювати уразливості додатків, є Open Web Application Security Project. Цей проект допомагає виявляти уразливості в мобільних і веб-додатках. OWASP містить більше 66 елементів управління для розпізнавання та оцінки вразливостей з різними функціональними можливостями, що зустрічаються в сучасних додатках. Воно також забезпечує організації ресурсами безпеки і захисту від потенційних втрат в бізнесі.

Посібник з безпеки Національного Інституту Стандартів і Технологій (NIST) дуже відрізняється від інших посібників з безпеки. У ньому пропонуються конкретні керівництва, які є елементами тестування на проникнення для покращення загальної кібербезпеки організації. Ця структура гарантує інформаційну безпеку в таких галузях, як енергетика, банківська справа і зв’язок.

Методологія та стандарти тестування на проникнення (PTES), як правило, направляє тестувальника через етапи тестування, які починаються з обміну інформацією, збору інформації та моделювання загроз. У ній наводяться рекомендації для тестувальників з постексплуатаційного тестування, які можуть допомогти їм перевірити успішність виправлення раніше виявлених вразливостей. За допомогою PTES тестувальники можуть планувати кожен етап процесу на проникнення.

ISSAF надає детальну інформацію про різні вектори атак, а також про результати вразливостей після експлуатації. При забезпеченні безпеки систем ця інформація дозволяє тестерам планувати розширені атаки, що також гарантує окупність вкладень.

У той час, як загрози продовжують розвиватися, підприємства і організації повинні завжди імпровізувати в своєму підході до тестування, в першу чергу знаючи про новітні технології та можливі варіанти атак.

В процесі тестування, фахівці використовують програмні продукти для сканування на наявність вразливостей в інформаційній інфраструктурі компаній і підприємств. Серед таких продуктів – Nemasis-VMS, який дозволяє перевіряти і виявляти різні уразливості в безпеці мережі та веб додатків відповідно до таких методологій, як NIST і OWASP, а також допомагає в дотриманні відповідності галузевим стандартам безпеки, серед яких PCI DSS, NERC, FISMA тощо.

З питань придбання рішень Nemasis звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua