Компанія Akamai повідомила, що зареєструвала наймасштабнішу DDoS-атаку в Європі на адресу невідомого веб-хостингу, на її запобігання пішло кілька днів.

DDoS-атаки є серйозною загрозою для компаній, державних установ та інших типів організацій. Поки є підключення до Інтернету, загроза DDoS-атак існує завжди.

“У четвер, 21 липня 2022 року, компанія Akamai виявила та усунула найбільшу DDoS-атаку на європейського клієнта на платформі Prolexic. Глобально розподілений трафік атаки досяг 853,7 Гбіт/с та 659,6 Mpps за 14 годин”, – йдеться в офіційній заяві Akamai. “Атака, спрямована на безліч IP-адрес клієнтів, стала найбільшою локальною атакою, запобіганою на платформі Prolexic”.

Зрозуміло, що зловмисники не концентрували свої зусилля за один день. Одна і та ж компанія була атакована 75 разів за останні 30 днів за допомогою комбінації UDP, фрагментації UDP, ICMP flood, RESET flood, SYN flood, TCP anomaly, TCP fragment, PSH ACK flood, FIN push flood та PUSH flood. Найчастіше використовувався метод UDP.

За даними Akamai, кампанія атаки досягла піку PPS (659 Mpps) о 4:44 AM UTC і навіть піднялася до 853 Гбіт/с о 6:40 PM UTC.

Самої DDoS-атаки може бути достатньо, щоб призупинити роботу компанії, що призведе до серйозних збитків. У деяких випадках зловмисники можуть навіть шантажувати компанії, щоб заплатили їм за припинення атаки. Такі DDoS-акції можуть бути використані для маскування більш серйозних атак, які дозволяють зловмисникам скомпрометувати існуючу інфраструктуру.

Джерело: Bitdefender

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.