Компанія Vates, відома як розробник безагентного ПЗ для адміністрування XenServer, робить крок вперед і анонсує вихід нового продукту – XOSAN.

XOSAN дозволяє реалізувати гіперконвергентне рішення на базі XenServer і тим самим об’єднати обчислювальні потужності та ємність сховищ.

Іншими словами, кожен хост-сервер стане частиною глобального сховища, не втративши при цьому своєї обчислювальної функції. Більш детально з особливостями гіперконвергентного рішення XOSAN можна ознайомитися на сайті розробника.

Переваги:

  • захист даних – дублювання контенту на кількох хост-серверах
  • ефективність зберігання даних – раціональне використання сховищ, оптимізація пропускної здатності мережі
  • швидка міграція ВМ – завдяки об’єднанню дискового простору, для міграції досить перенести лише образ оперативної пам’яті
  • висока доступність – вихід з ладу одного хоста не тягне за собою втрату даних, збережених на інших хостах
  • загальне зниження витрат на обслуговування IT-інфраструктури.

Кращим з можливих рішень буде використання Xen Orchestra Appliance  для адміністрування, резервного копіювання та роботи в хмарі на гіперконвергентній інфраструктурі XOSAN.

Офіційний реліз продукту запланований на IV квартал 2018 року. Основна функціональна частина вже завершена, і зараз фахівці Vates працюють над покращенням інтерфейсу користувача та підвищенням гнучкості рішення (наприклад, додаванням / видаленням нод, заміною несправного ноди). Головна мета – перетворити XOSAN в економічне і ефективне ПЗ «під ключ».

Бета-версія вже доступна для поточних користувачів Xen Orchestra. Ви можете протестувати її прямо зараз. Детальне керівництво доступне за посиланням.