Останнім часом, в світі кібербезпеки відбувається багато подій, особливо, пов’язаних з пандемією COVID-19. Інформація, яку китайський уряд тримає в секреті, на думку багатьох аналітиків, все більше і більше привертає хакерів з усього світу. Наприклад, в’єтнамська державна хакерська група APT32 (також відома як OceanLotus Group), атакувала китайські державні організації, в надії дістати інформацію про заходи щодо боротьби з вірусами, медичних досліджень і статистики, що розкриває кількість інфікованих, які, як стверджується, не були розкриті Китаєм.

Фішинговий електронний лист з інформацією про пандемію поширює шкідливий програмний троян Formbook, вбудований в фальшивий додаток, що використовується шкільними вчителями для роботи в класах. Formbook – це програма, за допомогою якої можна вкрасти облікові дані для входу в систему з веб-форм в інтернет-браузері.

Крім того, встановлено, що шахраї, які організували кампанії Formbook, атакували біомедичні фірми з метою розкрадання фінансових ресурсів, конфіденційних даних та інтелектуальної власності.

Китайська компанія Huiying Medical, яка розробила систему AI, здатну діагностувати хворобу COVID-19 з точністю до 96%, була зламана хакером під назвою “THE0TIME”. Зломщик виставив на продаж в Dark Web конфіденційні медичні дані Huiying Medical.

На початку 2020 року служби обміну файлами Microsoft, такі як Sway, SharePoint і OneNote, піддалися атакам за допомогою декількох фішингових кампаній, націлених на фінансові та юридичні фірми. Близько 50 000 користувачів Microsoft 365 зазнали атаки шляхом розсилки фішингових електронних листів, що містять повідомлення Microsoft Teams, які перенаправляють користувачів на підроблену сторінку входу в Microsoft 365.

В даний час тема COVID-19 як і раніше активно використовуватися фішинговими кампаніями Formbook в спробах шахрайства з використанням шкідливих програм. Рішення Acronis – це краще програмне забезпечення на ринку, яке забезпечує комплексний і надійний захист ваших даних.

З питань придбання рішень Acronis звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua