Стрімке зростання Інтернету речей означає, що в мережу підключається все більше пристроїв, а це тягне за собою розширення кола потенційних жертв.

Згідно з дослідженнями Ponemon Institute: 68% з 5856 респондентів, опитаних в 14 країнах і регіонах в квітні 2019 року, вважають, що найбільшою загрозою для галузі IoT є здатність зловмисників змінити початкову функцію пристрою.

Дистанційне керування IoT-пристроями є другою передбачуваною загрозою, і 54% респондентів назвали її чудовою можливістю для хакерів та інших кіберзлочинців. Небезпека використання зловмисниками пристрою IoT в якості точки входу в іншу мережу була оцінена, як критична 39% фахівцями з безпеки.

Згідно з останніми оцінками, до 2020 року близько 30 мільярдів IoT-пристроїв будуть підключені до мережі. У той час, коли зростає число потенційних небезпек зламу і кіберзлочинності, ринок розподілений і без реальних стандартів безпеки. Це підвищує ризики і дозволяє зловмисникам виявляти найбільш вразливі цілі.

Конфіденційність є однією з проблем IoT-індустрії. «З п’яти можливостей безпеки IoT, респонденти оцінили захист конфіденційності і цілісності даних пристрою як найбільш важливий, за ним йдуть аутентифікація пристрою, моніторинг поведінки пристрою, виявлення пристрою і доставка виправлень та оновлень на пристрої», – йдеться в опитуванні.

Джерело Bitdefender

Рішення Bitdefender, провідної світової компанії в області кібербезпеки, що захищає більше 500 мільйонів користувачів у всьому світі, легко виявляють майнери, а також забезпечують захист фізичних і віртуальних ПК та серверів, поштових скриньок і мобільних пристроїв.

З питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших фахівців 0 800 75-01-34 або sales@softico.ua