Незважаючи на те, що більшість кіберзагроз досить легко виявити, деякі з них бувають практично непомітними. Однією з таких загроз є шкідлива реклама.

Malvertising, скорочено від malicious-advertising, характеризує використання цифрової реклами в Інтернеті для поширення шкідливих програм. Зловмисники в основному знаходять спосіб скомпрометувати цифрову рекламну мережу, яка надає контент на офіційних сайтах, які щодня використовують мільйони людей у всьому світі.

Зловмисники зламують рекламну мережу та заражають оголошення шкідливим кодом у той момент, коли вони вже готові до показу. Вони можуть впровадити шкідливі програми для крадіжки даних, банківські трояни, шпигунські програми, програми-здирники, і так далі. Користувачеві достатньо натиснути на рекламу, щоб заразитися вірусом – якщо на комп’ютері не встановлені антивірусні програми.

В інших випадках зловмисники перенаправляють користувача на підроблений сайт, щоб провести атаку з використанням методів соціальної інженерії, щоб вкрасти особисті дані, паролі, дані кредитної картки і т.д.

Також шахраї можуть використовувати набір експлойтів, призначений для використання наявних уразливостей у цільовій системі. У цьому випадку зловмисники можуть впровадити практично будь-який вид шкідливого програмного забезпечення, наприклад, ransomware.

Менш поширені вектори атак включають завантаження з диска, примусове перенаправлення або втручання в JavaScript і Flash для надання шкідливого контенту без участі користувача.

Шкідливі програми, які розповсюджуються за допомогою шкідливої ​​реклами, непомітно розповсюджуються через рекламні оголошення, які ми бачимо щодня на різних веб-сайтах, тому заразитися дуже легко, якщо на комп’ютері або телефоні не встановлені відповідні засоби захисту.

Блокувальник реклами значно знижує ймовірність того, що реклама завантажить шкідливе програмне забезпечення на ваш пристрій. Але багато людей вважають, що краще не встановлювати блокувальник реклами – або просто вважають рекламу доречною.

Тому використання антивіруса залишається єдиним реальним захистом від небезпечних загроз.

Джерело: Bitdefender 

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.