Можливість вбудовування Tableau допомагає виводити продукт на ринок швидше, оперативно створювати новий аналітичний контент, моментально задовольняти потреби запитів які надходять.

У даній статті ми розглянемо, переваги від інтеграції Tableau в наступних форматах:

1 Веб сторінки

2 Веб портали

1 Вбудована аналітика в веб-сторінки

Легкість вбудовування дашбордів відкриває можливість для швидкого і зручного обміну візуалізаціями з іншими користувачами

Будь-який дашборд, розміщений на сервері Tableau або Tableau Online, може бути вбудований в веб-сторінку за допомогою простого HTML коду, згенерованого Tableau. Вбудовані візуалізації оновлюються при зміні джерела даних, або при оновленні робочої книги на сервері.

2 Вбудована аналітика в веб портали

Забезпечення зручного середовища для роботи з аналітичними звітами, виступає важливим кроком у розбудові бізнесу на data – driven модель і створення культури прийняття рішень, заснованих на даних.

Веб-портали дозволяють вирішити цю задачу, тому що результати аналізу можна вбудувати в прийнятий в компанії інтерфейс. Створені портали можуть бути орієнтовані для закриття внутрішніх потреб компанії в актуальній і доступній інформації, так і для надання аналітичних звітів для клієнтів і замовників.

Вивід створеного дашборда на веб-портал можна налаштувати за допомогою Javascript API. Можливості налаштування інформації, що відображається включають:

– Попередньо встановлена фільтрація дашбордів.

Дана опція дає можливість налаштування того, як сторінка буде виглядати при завантаженні. Які фільтри будуть застосовані, і чому дорівнюватимуть значення параметрів. Така функція корисна в тих випадках, коли необхідно налаштувати один дашборд для відображення інформації доступної різній аудиторії.

– Індивідуальні налаштування елементів інтерфейсу.

Підлаштуйте свій дашборд під зовнішній вигляд вашого веб-порталу з використанням елементів HTML / CSS / JS. Також ви можете організувати процес взаємодії користувача з фільтрами, параметрами, елементами дашборда через кнопки, меню та ін.

– Зовнішні інтеграції.

Javascript API дозволяє налаштувати зв’язок між дашбордом і окремими його елементами зі сторонніми програмними продуктами. Так, наприклад, він дозволяє почати обробляти аудиторський звіт в сторонній програмі, по виділених на дашборді елементах.

Багато клієнтів Tableau використовують веб-портали для розміщення ресурсів бізнес-аналітики своєї організації і розповсюдження важливої інформації через дашборди.

Аналітичний консультант Interworks пропонує шаблон порталу,  що налаштовується, який може бути заповнений за допомогою вбудованих дашбордів Tableau.

Університет Пердью також використовує веб-портал “Дайджест даних” для курирування показників діяльності установи для публічної аудиторії. Портал забезпечує просте і зрозуміле управління даними, дозволяючи користувачам швидко знаходити потрібні їм дашборди і взаємодіяти з ними у відповідності зі своїми інтересами.

За додатковою інформацією та з питань придбання продуктів Tableau звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua