Останньою тенденцією в поширенні шкідливого програмного забезпечення є активізація протестів Black Lives Matter, які проходять в США, і вже встигли привернути до себе увагу всієї планети. Спам-листи з вкладеннями шкідливих програм поширюються в світі вже кілька тижнів.

У більшості електронних листів, перехоплених Bitdefender, є тільки одна фраза, яка може трохи відрізнятися: голосуйте анонімно за “Black Lives Matter”, повідомте нам свою думку анонімно про “Whose Lives Matter”, дайте відповідь конфіденційно на питання про “Black Lives Matter”, висловіть свою думку про “Whose Lives Matter”, і подібні варіації.

У більшості випадків в подібних спамових і шкідливих кампаніях єдине, що змінюється – це повідомлення в електронній пошті, при цьому файл шкідливого програмного забезпечення залишається незмінним. В цьому випадку в файли вбудований троян – заражений файл з використанням макросу в Microsoft Office.

Коли користувач відкриває вкладення, виконується ряд команд, які дозволяють скрипту завантажити дроппер, що встановлює шкідливу програму, що дозволяє зловмисникові отримати доступ до системи.

Користувачам, як правило, рекомендується уникати відкриття електронних листів або вкладень з невідомих джерел і використовувати рішення для забезпечення безпеки на своїх пристроях, чи то ноутбук, персональні комп’ютери або телефон.

Джерело Bitdefender

З питань придбання рішень Bitdefender звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.