У 2023 році компанія AV-TEST провела довготривале незалежне тестування кращих продуктів для забезпечення кібербезпеки. За підсумками цього тестування Bitdefender була удостоєна престижної нагороди AV-TEST за найкращий захист та продуктивність серед корпоративних користувачів, а також трьох додаткових нагород для домашніх користувачів.

Встановлення стандарту якості

Продукти Bitdefender тестувалися на кількох платформах та показали відмінні результати у всіх сценаріях. Загалом отримано шість нагород за результатами оцінки AV-Test: Найкращий захист для бізнес-користувачів Windows (для Bitdefender Business Security & Business Security Enterprise та Internet Security), Найкраща продуктивність для корпоративних користувачів, Найкраща безпека для Android та Найкраща безпека для MacOS для домашніх користувачів.

В AV-Test зазначили: «Завдяки численним нагородам, Bitdefender підкреслює свій досвід та видатну роботу в галузі розвитку ІТ-безпеки». Це досягнення підтверджує комплексний підхід Bitdefender до кібербезпеки, спрямований на захист користувачів від цифрових загроз, що загрожують безпеці їхніх конфіденційних даних, де б вони не знаходилися.

Критерії оцінки

AV-Test.org відомий своїм суворим методом оцінки ефективності рішень у галузі кібербезпеки. Організація використовує різні критерії для оцінки кожного виробника, порівнюючи їх із галузевими стандартами. Нагороди Bitdefender, такі як “Найкращий захист” та “Найкраща продуктивність”, підкреслюють видатні здібності продуктів у виявленні та боротьбі з сучасними загрозами без шкоди для досвіду користувач.

Нижче розглянемо ключові критерії та результати Bitdefender:

  • Захист від атак “нульового дня”: Категорія “Найкращий захист” оцінює здатність кожного виробника захищати системи від атак “нульового дня”, які експлуатують невідомі вразливості до їх виявлення та усунення. Ефективність такого захисту вимірюється відсотковим співвідношенням – скільки із 210 зразків загроз вдалося виявити та блокувати. Bitdefender досягла 100% захисту від атак “нульового дня”, що досягнуто завдяки багаторівневому захисту, заснованому на машинному навчанні та штучному інтелекті.
  • Виявлення поширених шкідливих програм: У цьому розділі оцінки AV-Test аналізує здатність кожного рішення виявляти 11 862 зразка шкідливих програм, виявлених за останні 4 тижні. Bitdefender знову досяг 100% результат у цій категорії. У поєднанні з відмінними результатами у тесті “нульового дня” дозволило здобути нагороду “Кращий захист”.
  • Вплив на продуктивність: Для точної оцінки впливу на продуктивність AV-Test вимірює, наскільки сильно рішення уповільнює роботу системи при виконанні різних завдань, таких як запуск популярних програм, завантаження часто використовуваних програм, запуск стандартного ПЗ, встановлення часто використовуваних програм та копіювання файлів локально та по мережі. Потім вони порівнюють вплив кожного рішення із загальним показником у галузі. В даному випадку, Bitdefender знову показав результати нижче середнього по галузі в кожному з цих завдань.
  • Зручність використання – вимірювання інтенсивності помилкових спрацьовувань: Остання категорія, за якою перевіряється кожне рішення – це точність рішення з безпеки у розрізненні офіційного та шкідливого програмного забезпечення або веб-сайтів. Для цього тесту в деяких випадках використовуються мільйони зразків, щоб визначити схильність рішення відзначати справжні програми, процеси та веб-сайти як шкідливі. Помилкові спрацьовування – це вкрай важливий аспект рішення, оскільки вони можуть викликати не тільки втому користувачів від постійних попереджень, а й “ефект неправдивої тривоги”, коли користувачі можуть ігнорувати реальні загрози через надмірну кількість помилкових спрацьовувань. Bitdefender знову досяг високих результатів, видавши лише одне хибне спрацювання серед більш ніж мільйона зразків, що принесло компанії нагороду за кращу продуктивність.

Малюнок 1. З тисячі протестованих зразків загроз Bitdefender захистив від кожної.

Досягнення Bitdefender підтверджують не лише ефективність та надійність їх рішень у реальних умовах, але й їхню здатність зберігати зручність використання для користувачів.

Хочеться відзначити, що компанія Bitdefender протягом останніх двох років входить до числа двох виробників, які отримали найвищий бал по всіх тестах, проведених AV-Test.org.

Найкращі в галузі результати

Найвищі результати Bitdefender в оцінці AV-Test.org встановлюють нові стандарти індустрії кібербезпеки. Ці досягнення відображають глибоке розуміння компанією ландшафту кіберзагроз та інноваційний підхід до розробки рішень, які не тільки реагують на загрози, а й активно запобігають їм. Bitdefender приділяє особливу увагу комплексному захисту, продуктивності та точності, гарантуючи, що користувачі можуть довіряти свою цінну інформацію, щоб залишатися в безпеці від кібератак.

Для клієнтів ці нагороди означають спокій, оскільки вони можуть бути впевнені, що захищені гідними рішеннями у галузі кібербезпеки. Незалежно від платформи, чи то Windows, MacOS чи Android, технологія Bitdefender забезпечує надійний, ефективний та дієвий захист від усього спектру цифрових загроз.

Компанія Bitdefender постійно впроваджує інновації, удосконалюється та стежить за тим, щоб її рішення встановлювали стандарти кібербезпеки. Ці нагороди не лише відзначають значне досягнення, але й наголошують на важливості продовження компанією своєї місії захисту цифрового світу через використання передових рішень у галузі кібербезпеки.

Джерело: Bitdefender 

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.