Майкрософт відкрила щорічну конференцію для розробників Build і вперше за багато років представила нові функції, які з’являться в наступній версії Windows 11 наприкінці цього року.

Одним з основних анонсів на конференції Build була інтеграція штучного інтелекту Windows за допомогою програми Copilot. Copilot включає плагіни Bing Chat і ChatGPT і створює всебічного віртуального помічника, здатного аналізувати текст та зображення всередині додатків, відповідати на запитання залежно від контексту та керувати налаштуваннями Windows. Інтерфейс Copilot можна закріпити ліворуч або праворуч екрана. Перше попереднє складання Windows 11 з програмою Copilot очікується в червні, а сама програма, ймовірно, стане частиною оновлення Windows 11 23H2, вихід якого запланований цієї осені.

Windows 11 також отримає функцію Dynamic Lighting, яка дозволить користувачам керувати RGB-підсвічуванням периферійних пристроїв безпосередньо з операційної системи без необхідності завантажувати сторонні програми. Будуть доступні основні параметри налаштування RGB-підсвічування клавіатур, мишей, моніторів та інших аксесуарів та пристроїв.

Панель завдань також отримає оновлення, що включає повернення класичних функцій з новою реалізацією. Користувачам знову стануть доступні розгрупування програм і показ міток, а розгрупування можна буде виконати одним клацанням миші при взаємодії з панеллю завдань. Крім того, буде додано можливість видалення дати та часу з панелі завдань.

Microsoft планує розширити вбудовану підтримку різних форматів архівів у Windows, включаючи 7zip, RAR, gz та інші формати, які використовують проект із відкритим вихідним кодом libarchive. Це дозволить користувачам створювати та виймати файли даних типів без необхідності завантаження сторонніх програм.

Крім того, Microsoft планує інтегрувати можливості штучного інтелекту до програми Microsoft Store. Наприклад, штучний інтелект зможе надати загальну оцінку якості програми на основі відгуків користувачів, а спеціальний AI Hub здійснюватиме контроль та курирування додатків Windows, що використовують функціональні можливості штучного інтелекту.

Джерело: Windowscentral

У разі виникнення додаткових питань, будь ласка, звертайтесь на електронну адресу sales@softico.ua або за телефоном +380 (44) 383 4410.