Компанія Acronis прийняла участь в щорічному тестуванні VB100 і показала відмінні результати – 100-відсоткове виявлення з нульовою кількістю помилкових спрацьовувань.

Сертифікація VB100 присуджується продуктам для захисту від шкідливих програм, які визнані Virus Bulletin, як законні і ті, які правильно працюють.

Для отримання сертифікату VB100 продукт повинен:

– Виявляти мінімум 99,5% об’єктів шкідливого програмного забезпечення, перерахованих організацією WildList Organization як ‘In the Wild’.

– При скануванні великого набору чистих зразків генерація не більше 0.01% помилкових спрацьовувань.

Методологія тестування VB100

Сертифікація визначається шляхом вимірювання експлуатаційних характеристик виробу по комплекту постійно оновлюваних зразків. Тест, що складається з трьох ідентичних частин, піддає програму впливу одного і того ж набору зразків протягом декількох днів, так що експлуатаційні характеристики можуть спостерігатися протягом більш тривалого періоду, а відновлення можливе в разі технічних проблем.

Під час тесту Virus Bulletin використовує такі шкідливі набори:

Набір WildList складається із зразків ‘In the Wild’ (ItW) організації WildList. Даний список є перевіреним набором шкідливих програм, які дослідники нещодавно виявили в природних умовах. Розмір набору: всього кілька тисяч зразків.

Набір AMTSO Real-Time Threat List (RTTL) являє собою сховище зразків шкідливих програм, зібраних експертами з усього світу. Сховище Anti-Malware Testing Standards Organization, використовує безперервну подачу нових зразків. Розмір набору: в середньому 1200-1300 зразків (за день використання).

Набір Diversity містить різні недавно виявлені зразки шкідливого ПЗ, зібрані Virus Bulletin. Розмір набору: в середньому 1 000-2 000 зразків (за день використання).

Крім того, існує Clean set of files, зібраний Virus Bulletin, який використовується для оцінки швидкості помилкових спрацьовувань. Цей набір складається з більш ніж 400,000 файлів, зібраних з популярних завантажень програмного забезпечення, доступних в інтернеті, і регулярно підтримується з новими доповненнями та очищенням старих файлів. У фактичному тестовому режимі використовується близько 100 000 з цих файлів.

У червні 2020 року під час тесту Acronis Cyber ​​Protect Cloud отримав наступні результати:

Сертифікаційний тест, шкідливий набір:

  • Загальні зразки: 2029
  • Виявлені зразки: 2029
  • Пропущені зразки: 0
  • Рівень виявлення загроз: 100.00%

Сертифікаційний тест, набір чистих файлів:

  • Повні зразки: 99990
  • Виявлено як шкідливе: 0
  • Виявлено як чисте: 99990
  • Хибнопозитивний показник: 0.000%

Інтегруючи захист даних і кібербезпеку в одному продукті, Acronis Cyber ​​Protect Cloud вкотре продемонстрував відмінні результати в області безпеки кінцевих пристроїв.

Джерело Acronis 

З питань придбання продуктів Acronis звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.