Тепер, коли відеоконференцзв’язок є одним із важливих інструментів спільної роботи для компаній, потрібно розуміти, наскільки важлива безпека для онлайн-зустрічей, що може трапитися при неадекватній стратегії безпеки і що можна зробити для захисту конфіденційності відеодзвінків.

Деякі способи знизити ймовірність злому відеоконференцій є технічними, водночас як інші просто вимагають здорового глузду і передового досвіду. Компанія TeamViewer, розробник рішень для віддаленого доступу та підтримки, пропонує 5 порад, що допоможуть захистити онлайн-зустрічі:

  1. Завчасна класифікація зборів. При плануванні зборів кожному з них необхідно призначити рівень ризику, відповідний до певних протоколів безпеки.
  2. Використання унікальних ідентифікаторів зустрічі і паролів. Чим складніше вгадати облікові дані зборів, тим важче отримати доступ стороннім людям. Це важливо, якщо додаток для відеоконференцзв’язку призначає кожному постійний особистий код зустрічі, який працює, як номер телефону. Повідомляйте свій особистий код зустрічі тільки тим колегам, яким ви довіряєте, і завжди блокуйте ці зустрічі від зловмисників.
  3. Проведення переклички. Люди часто приєднуються до зборів з інших пристроїв, а не свого основного комп’ютера, тому їх можна ідентифікувати тільки за номером телефону або стандартним ідентифікатором пристрою, наприклад «iPhone XS на AT&T». Якщо є учасники, яких спочатку не було у списку гостей, потрібно видалити їх, перш ніж говорити на делікатні теми.
  4. Обмеження спільного використання. Якщо обговорюване питання є делікатним, подумайте про те, щоб заборонити учасникам запрошувати інших людей без дозволу. Якщо серед учасників є хтось, хто не належав до початкового списку гостей, переконайтеся, що він розуміє характер зустрічі і вимоги безпеки. Також не рекомендується повідомляти код зустрічі або посилання для запрошення на конфіденційну зустріч у соціальних мережах або інших платформах компанії.
  5. Активація двофакторної аутентифікації. Отримати більше впевненості в тому, що учасники зустрічі – це ті, ким вони себе називають, допоможе функція двофакторної аутентифікації в інструментах зустрічі. Хоча деяким користувачам може не сподобатися додатковий крок, розробники двофакторної аутентифікації і єдиного входу (а також функції безпеки на більшості телефонів) зробили цей процес максимально швидким і простим. І додаткові кілька секунд для увімкнення цього додаткового рівня безпеки того варті.

Чим може допомогти TeamViewer Meeting

TeamViewer Meeting був створений з урахуванням безпеки. Інтуїтивно зрозумілий та простий у використанні TeamViewer Meeting захищає відеодзвінки за допомогою галузевих функцій безпеки.

  • Блокування зборів дозволяє організаторам блокувати доступ до зустрічі, захищаючись від потенційних зловмисників.
  • Унікальні ідентифікатори зустрічей і паролі додають додатковий рівень аутентифікації.
  • Додаткова двофакторна аутентифікація перевіряє особу учасника.
  • Відеозустрічі захищені 256-бітовим наскрізним шифруванням сеансу, що запобігає доступу третіх осіб (включаючи TeamViewer) до нечитабельних даних при передачі між пристроями (за винятком зустрічей з учасниками, що підключаються по телефону).
  • Сертифікований ISO9001, відповідає GDPR і HIPAA

Майбутнє бізнесу вимагає можливості безпечно спілкуватися де завгодно, коли завгодно і з ким завгодно. Використання рішення для онлайн-зустрічей із правильними функціями безпеки і застосування цих 5 порад допоможуть не допустити непроханих гостей до приватних ділових розмов.

Джерело TeamViewer

Якщо Ви хочете купити рішення TeamViewer, звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua