До вересня 2022 року близько половини смартфонів у світі, що працюють на ОС Android, будуть працювати під управлінням застарілої операційної системи.

Пристрої Android займають близько 70% ринку, але більшість їх небезпечні, оскільки Google більше не підтримує їх.

Одна з проблем Android – фрагментація ОС. За останні 14 років Google випустила багато версій Android. Тільки останні три версії продовжують отримувати підтримку.

Google підтримує кожну нову версію ОС у середньому три роки, але щороку випускає нову версію. Багато людей продовжують використовувати непідтримувані пристрої протягом багатьох років, що є величезним ризиком для безпеки пристроїв.

Коли користувачі вибирають новий телефон, вони зазвичай звертають увагу на розмір екрану, зручність використання, потужність процесора, якість зображення та багато інших характеристик. На жаль, термін підтримки системи безпеки рідко є вирішальним під час вибору пристрою.

Коли компанія припиняє підтримку пристрою, користувач може вільно користуватися ним, але якщо після цього виявиться вразливість, компанія більше не виправлятиме його. Незважаючи на те, що пристрій продовжує працювати, він дуже вразливий.

Фахівці компанії Bitdefender вивчили пристрої, де працює Bitdefender Mobile Security на Android. Для порівняння, останньою підтримуваною версією є Android 10, термін дії якої закінчиться у вересні 2022 року, коли Google анонсує Android 13.

Тому у вересні, коли підтримка Android 10 зникне, 35% Android-пристроїв залишаться без підтримки Google.

Важливо завжди враховувати термін підтримки будь-якого пристрою, купуючи новий. Крім того, слід перевірити, чи не працюють будь-які смарт-пристрої в будинку під керуванням операційних систем, які виробники більше не підтримують. Використання Bitdefender Mobile Security на старих пристроях – чудовий захист, але завжди рекомендується переходити на пристрій, який все ще отримує виправлення безпеки.

Джерело: Bitdefender 

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.