За останні десятиліття використання соціальних мереж стрімко зросло. Тільки зараз більше 4,5 мільярдів активних користувачів можуть спілкуватися з сім’єю та друзями, вести бізнес, робити покупки, працювати та розважатися в мережі.

Популярні платформи, такі як Facebook, Twitter, LinkedIn та Instagram, стали проблемою через велику кількість шахраїв, пов’язаних з крадіжкою особистих даних, витоком інформації, переслідуванням та залякуванням, що щодня загрожує конфіденційності мільйонів користувачів.

Нижче наведено поради щодо безпеки в соціальних мережах, яких слід дотримуватися під час використання або реєстрації в нових онлайн-спільнотах:

Керування конфіденційністю – приділіть час перегляду конфіденційності та безпеки на всіх ваших платформах соціальних мереж. Кожна соціальна мережа має свої налаштування, які допоможуть вам контролювати, хто може бачити, реагувати чи коментувати контент, яким ви поділяєтеся.

Слідкуйте за онлайн-репутацією – всі ваші дії в соціальних мережах залишають цифровий слід, який може вплинути на вашу репутацію в мережі. Уважно стежте за контентом, яким ділитеся у соціальних мережах.

Захищайте свою особисту інформацію – не надавайте багато особистої інформації у соціальних мережах. Шахраї можуть використовувати ваш номер телефону, адресу електронної пошти, дату народження та іншу інформацію для заподіяння вам шкоди.

Використовуйте надійні паролі та увімкніть двофакторну аутентифікацію – ця порада повинна бути обов’язковою для всіх ваших облікових записів в Інтернеті. Використовуйте унікальні паролі для кожної платформи соціальних мереж і ніколи не використовуйте особисті дані під час їх налаштування. Можна вибрати спеціальний менеджер паролів, який допоможе вам створювати та зберігати паролі, що відповідають найвищим стандартам безпеки.

Використовуйте рішення для забезпечення безпеки на своєму пристрої – незалежно від того, використовуєте смартфон, планшет або ПК, рішення безпеки може захистити від шкідливих атак і блокувати фішинг і шахрайство, спрямовані на вас або ваші дані в соціальних мережах.

Повідомляйте про підозрілих користувачів та поведінку – завжди повідомляйте про підозрілу поведінку, шахрайські дописи чи людей співробітникам соціальних мереж та правоохоронним органам. Якщо ви відчуваєте загрозу чи переслідування, негайно заблокуйте зловмисників та збережіть копію листування.

Остерігайтеся небажаних повідомлень та реклами – соціальні мережі призначені для обміну інформацією та спілкування. Посилання, які ви отримуєте через систему миттєвого обміну повідомленнями, можуть бути частиною фішинг-кампанії. Щоб захистити свої дані та гроші, уважно вивчайте всі форми незапрошеного листування через платформи та програми соціальних мереж, особливо якщо вони походять від незнайомих людей.

Джерело: Bitdefender

З питань придбання продуктів Bitdefender звертайтесь до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.