У межах глобальної конференції Ignite 2021 була представлена ​​нова платформа змішаної реальності Miсrosoft Mesh. Алекс Кіпман – експерт Microsoft у галузі технологій змішаної реальності і штучного інтелекту, провідний розробник HoloLens – презентував її під час виступу і розповів про сценарії її використання у спільній роботі.

Microsoft Mesh дозволяє створити у користувачів повне відчуття присутності. Наприклад, у людей складається враження, що вони в одній кімнаті, навіть коли вони перебувають на різних континентах. Користувачі можуть взаємодіяти з 3D-контентом або один з одним через додатки з підтримкою Mesh на будь-якій платформі або пристрої. За допомогою Mesh можна організувати так звану «холопортацію», передаючи фотореалістичне зображення в змішаній реальності, а також створювати віртуальні аватари, за допомогою яких можна виражати емоції.

Базовим сценарієм використання Mesh може бути спільна віртуальна присутність в переговорній кімнаті, наприклад, у Teams. Але це тільки початок – як і всі продукти Microsoft, сама платформа стане основою для формування екосистеми додатків, які будуть використовувати цю технологію. Завдяки Microsoft Mesh туристичні компанії зможуть передавати досвід віртуальної подорожі, архітектурні бюро – проектувати будівлі, створюючи їхню віртуальну модель, а в виробничому цеху віддалений експерт зможе працювати віртуально поруч зі своїм колегою. Або ж, як продемонстрував у межах конференції створив «голографічну лабораторію» партнер Microsoft Ocean X разом із режисером Джеймсом Кемероном, платформа дасть можливість ученим співробітничати з будь-якої точки світу, спільно роблячи нові відкриття. Також свій сценарій використання Mesh продемонструвала компанія Niantic (творець Pokémon GO), представивши демо Pokémon GO з використанням HoloLens 2.

Платформа Mesh буде доступна на різних пристроях, зокрема, HoloLens 2, а також на більшості гарнітур віртуальної реальності, планшетах, смартфонах і ПК. Попередній перегляд програми Microsoft Mesh для HoloLens 2  доступний із 2 березня 2021 року, поряд із попередньою версією AltspaceVR, в яку включена підтримка Mesh. У майбутньому Microsoft має намір інтегрувати Mesh, створену на основі хмари Microsoft Azure, з Teams і Dynamics 365 і пропонує партнерам брати активну участь у розвитку цієї платформи, щоб спільними зусиллями створювати нові рішення на базі технологій змішаної реальності для величезної кількості сценаріїв використання.

Джерело Microsoft

З питань придбання рішень Microsoft звертайтеся до наших спеціалістів +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua