Візуальна анімація – нова функція в Tableau 2020.1, яка дозволяє відстежувати і показувати, як змінюються дані.

Отже, для чого ж потрібна Візуальна анімація?

Візуальні анімації значно спрощують відстеження переходів між різними періодами. Можливість реалізації анімованих дашбордів доступна з версіями 2020.1.

Налаштування анімації

Щоб активувати анімацію, необхідно у випадаючому списку “Формат”, вибрати опцію Анімації

Після цього в лівій бічній панелі з’явиться вікно з анімацією.

Тут можна налаштувати анімацію як для всієї робочої книги, так і для окремих аркушів, а також регулювати швидкість анімації та вибирати стиль анімації.

Регулювання тривалості

Є 4 можливі налаштування тривалості, однак ви можете створити певні таймінги за допомогою опції Custom. Таким чином, ви можете задати час самостійно в діапазоні від 0,1 до 10 секунд.

Регулювання стилю анімації

Дане меню може здатися менш інтуїтивним. По суті, це пов’язано з тим, як Tableau обробляє переходи і “візуалізує” кадри. Коли у вас багато елементів на графіку, Tableau візуалізує рух покроково. Наприклад, якщо у вас гістограма, яка змінює порядок сортування, і є колір, Tableau візуалізує кожну частину в індивідуальному порядку. Зміна розмірів стовпців – це один крок, порядок стовпців – другий, зміна кольору – третій і так далі.

Щоб ці дії виконувалися одночасно для більш швидкої та динамічного анімації, необхідно, щоб Стиль був налаштований на Одночасну (Simultaneous) анімацію. Якщо ви хочете покроково відображати інформацію, і надати більшого значення переходу, то ви повинні вибрати Послідовну (Sequential).

Вибір за вами!

За додатковою інформацією та з питань придбання ліцензій Tableau звертайтеся до наших фахівців +380 (44) 383 4410 або sales@softico.ua.